Με το βλεμμα στραμμενο στην επομενη μερα!

14:34 4/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε...
την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου. Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος».
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
(Έμποροι των Εθνών)

Αυτό το απόσπασμα του Α. Παπαδιαμάντη είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Αν προσθέσουμε και το:

«Η πλουτοκρατία
ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς».

Τα προφητικά αυτά λόγια του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, χτύπησαν και την πόρτα της Ελληνικής κοινωνίας. Και ίσως είναι, η αρχή μιας μακράς περιόδου αστάθειας και διχασμού του Ελληνικού λαού. Ας ευχηθούμε το δημοψήφισμα να μας ενώσει, και όχι να μας διχάσει. Αυτή θα είναι η δυναμή μας.

Ο διχασμός και η διχόνοια, είχε πάντα καταστροφικά αποτελέσματα στην πορεία του Έθνους. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ας σταθούμε ενωμένοι και δυνατοί με μια ψυχή με μια καρδιά! Οι πολιτικοί ταγοί της Ελλάδας, που τους εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός, οφείλουν με μια φωνή να εγγυηθούν τις αξίες και την υπερηφάνεια των Ελλήνων, που άντεξαν ανά τους Αιώνες.

Γιατί όπως λέει και ο Bertolt Brecht: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και βρίσκεται πάλι σε οργασμό».

Σε μας αγαπητοί φίλοι εναπόκειται, να διακόψουμε τον οργασμό και τη γέννηση πολλών κτηνών και τεράτων μέσα στην οικογένεια της Ευρώπης!
Keywords
Τυχαία Θέματα