Με ρυθμους χελωνας προχωρα το περιουσιολογιο...

17:15 3/11/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ- ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ...
Με ρυθμούς... χελώνας κινείται το υπουργείο Οικονομικών τόσο για το θέμα των κινήτρων για την εθελοντική ...
αποκάλυψη κεφαλαίων από πολίτες που έχουν αδήλωτες καταθέσεις όσο και για το περιουσιολόγιο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Νίκου Νικολόπουλου, το νομοσχέδιο για
τις αδήλωτες καταθέσεις θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο σε ένα με δύο μήνες -αν και είχε εξαγγελθεί από τον περασμένο Ιανουάριο- και στην συνέχεια θα ακολουθήσει το περιουσιολόγιο.

Φαίνεται μάλιστα ότι για το πρώτο σχέδιο νόμου δεν έχει γίνει καμία προεργασία καθώς ο υπουργός δεν μπόρεσε ούτε το γενικό πλαίσιο των προωθούμενων διατάξεων.

«Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει διατάξεις στην Βουλή και θα το κάνουμε γιατί το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε διαδικασίες λειτουργίας του περιουσιολογίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης για να προσθέσει: «Δίνουμε τελευταία ευκαιρία σε όσους συμπολίτες έχουν χρήματα, σε Ελλάδα ή εξωτερικό, και δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους. Τους δίνουμε τελευταία ευκαιρία να τα δηλώσουν».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, το περιουσιολόγιο δεν θα γίνει με ευχές αλλά με δέσμη μέτρων και όποιος εντοπιστεί θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Το πλαίσιο που κινούμαστε είναι οι διατάξεις να είναι ελκυστικές για να έχουν αποτέλεσμα και να δηλωθούν χρήματα αλλά να μην είναι χαριστικές, να μην επιτρέψουν ξέπλυμα. Ανάμεσα σε αυτά τα δυο όρια κινούμαστε. Δεν ξέρουμε αν θα έχουν έναν ενιαίο συντελεστή φορολόγησης ή θα πάνε με τους συντελεστές των ετών που αποκτήθηκαν τα αδήλωτα χρήματα. Δεν ξέρουμε επίσης αν θα υπάρξουν κίνητρα με απαλλαγή ποινικών ευθυνών», είπε και πρόσθεσε: «Εξετάζουμε να δοθούν επιπλέον κίνητρα για τον επαναπατρισμό και επιπλέον κίνητρα όταν αυτά τα χρήματα είναι σε διαδικασία ελέγχου όπως για τη λίστα Λαγκάρντ κ.α».

Επίσης, o κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως σε σχέση με τις λίστες «δεν είμαστε υπερήφανοι με την ελεγκτική πορεία και τη διαδικασία», όμως, υποστήριξε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. Τέλος, ο υπουργός είπε ότι «έχουμε υποθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα ή ΜΜΕ που ενώ υπάρχουν εντολές ελέγχου δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει ενώ άλλες καρκινοβατούν».
Keywords
Τυχαία Θέματα