Με διαδικασιες εξπρες εξεταζονται οι προσφυγες κατα του νεου μισθολογιου

19:24 13/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Με τις διαδικασίες εξπρές της «πρότυπης δίκης» θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι πρώτες προσφυγές εργαζομένων του...
Δημοσίου κατά του νέου ενιαίου μισθολογίου.

Συνολικά 87 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά των εκκαθαριστικών φύλλων μισθοδοσίας τους, καθώς από τον Ιανουάριο του 2012 μειώθηκαν οι μηνιαίες αποδοχές τους, αλλά και τα επιδόματα
που λάμβαναν.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το νέο μισθολόγιο είναι αντισυνταγματικό (αντίθετο στα άρθρα 2,4,5,17, 25 και 103 μεταξύ άλλων) αντίθετο στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στο Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα, στο Χάρτη των θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έκαναν ένα ακόμη βήμα. Κατέθεσαν στο ΣτΕ νέα αίτηση με την οποία, αυτή τη φορά, ζήτησαν η υπόθεσή τους να εκδικαστεί ως πρότυπη δίκη , καθώς η μείωση στις αποδοχές τους, που θίγει τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, είναι της τάξεως του 60%, ενώ η μείωση των αποδοχών αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η αίτηση έγινε δεκτή και τώρα αναμένεται να οριστεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο η ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα