''me 6 monaδες προηγειται το κομμα του καμερον''...

08:31 15/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών στη Βρετανία με το κόμμα του πρωθυπουργού...
της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, να αυξάνει τη διαφορά του έναντι του ισχυρότερου αντιπάλου του, εν όψει των εκλογών της 7ης Μαίου , σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου «ICM».

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Guardian» δείχνει πως τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται στο υψηλότερο
σημείο των τελευταίων τριών ετών καθώς οι Συντηρητικοί προηγούνται με διαφορά έξι μονάδων από το Εργατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διεξήχθη τηλεφωνικά, στο διάστημα 10-12 Απριλίου σε δείγμα 1.042 ενηλίκων, το Συντηρητικό Κόμμα καταλαμβάνει ποσοστό 39%, τρεις μονάδες περισσότερες από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ οι Εργατικοί με ηγέτη τον Εντ Μίλιμπαντ, εμφανίζονται αποδυναμωμένοι κατά δύο μονάδες με το ποσοστό τους να ολισθαίνει στο 33%.

Ωστόσο, μία άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Populus φέρνει τα δύο κόμματα να δίνουν μάχη στήθος με στήθος καθώς και τα δύο συγκεντρώνουν ποσοστό 33%.

Οι εκλογές της 7ης Μαίου θεωρούνται οι πιο αμφίρροπες στη Βρετανία από τη δεκαετία του 1970. Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Έντ Μίλιμπαντ, προσπάθησε να αναστρέψει την αντίληψη ότι το κόμμα του δεν μπορεί να χειριστεί τα οικονομικά θέματα, παρουσιάζοντας μια διακήρυξη που, όπως υποστηρίζει, δείχνει ότι οι Εργατικοί έχουν το πιο υπεύθυνο σχέδιο για την ενίσχυση της βρετανικής οικονομίας.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM δείχνει επίσης ότι, το αντιευρωπαϊκό κόμμα UKIP έχει υποχωρήσει κατά δύο μονάδες με ποσοστό που ανέρχεται μόλις στο 7%. Την ίδια ώρα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι εταίροι του Ντέιβιντ Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό, διατηρούν τις δυνάμεις τους στο 8% ενώ, οι Πράσινοι έχουν ανέβει στο 7%, τρεις μονάδες πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα