Μαυρα συννεφα πανω απο το ραδιομεγαρο και «κλαμα» στο δς της ερτ! προταση! (βιντεο)

12:25 28/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητοί φίλοι ένα... μύθο θα σας πω!!! «Μέσα σε βαθειά συγκινησιακή ατμόσφαιρα, έγινε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ εντός του...
Ραδιομεγάρου. Από αύριο, σήμερα δηλαδή, όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο κτήριο και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Οι της περιφέρειας μπορούν να τις στέλνουν και ηλεκτρονικά εντός 20ημέρου όπως ο νόμος ορίζει. Άμεσα θα οριστούν και οι «προσωρινοί» Γενικοί διευθυντές και διευθυντές για τα περαιτέρω».

Αυτά περίπου έλεγε χθες το απόγευμα μέσα σε «βαθειά» συγκίνηση
ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, από τα μικρόφωνα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ.

Είχε προηγηθεί «πουρνό», «πουρνό» η αφιξή τους στο Ραδιομέγαρο με την εφημερίδα της κυβερνήσεως ανά χείρας του ΦΕΚ που πιστοποιούσε το διορισμό τους, για να τους «επιτραπεί» η είσοδος. Τιμητικές κανονιές δεν ακούστηκαν ούτε εργαζόμενοι εμφανίστηκαν να τους υποδεχτούν. Στους διαδρόμους μόνο λέγεται ότι ακούγονταν σποραδικές «πορδές» όταν το πληροφορήθηκαν.

Αφού εγκαταστάθηκαν στον 4ο όροφο, ξεκίνησε η συνεδρίαση. Το τι κλάμα έπεσε μεταξύ των μελών είναι απίστευτο, που συνεδρίαζαν μετά από 2 περίπου χρόνια στην ελεύθερη ΕΡΤ, από τους αγώνες που έδωσαν οι «ίδιοι» μαζί με τους εργαζόμενους. Τα δάκρυα ήταν ασυγκράτητα από τη συγκίνηση, και τα χαρτομάντιλα ήταν μόνιμα κολλημένα στα μάτια!

Αυτό αποτυπώθηκε και σε αποστολή του δείγματος των «δακρύων» σε ειδική συσκευασία στον υπουργό επικρατείας κ. Νίκο Παππά, ως ελάχιστο φόρο αγάπης και «υποταγής» στα προσωπά τους για την επιλογή του, που ήταν ακομμάτιστη, αξιοκρατική και απρόσμενη. Έπιασαν το Τζόκερ!!!

Μόνο που ο κος Λάμπης Ταγματάρχης πάλι ακομμάτιστα είχε προταθεί το 2010 από τον κο Νικητιάδη (ΠΑΣΟΚ) και το 2011 από τον κο Μόσιαλο (ΠΑΣΟΚ) για την ίδια θέση. Ο κος Διονύσης Τσακνής το 2010 είχε προταθεί από το ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων, Αλλά στήριξε ΚΚΕ, ενώ στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου ζήτησε να ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο ίδιος ο ακομμάτιστος πρόεδρος Διονύσης, σε επιστολή του στις 26-2 ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ότι δάκρυσε όταν τον είδε μετά την ορκωμοσία του να πηγαίνει στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Είδατε τι κάνουν τα δάκρυα; Άντε Διονύση και ένοικος στο Μαξίμου. Όσο για τα άλλα μέλη καλό θα είναι να συνεδριάζουν καμιά φορά και στο «βυρσοδεψείο» της κυρίας «Έλλης».

Και τώρα επί της ουσίας: Ο «Βλάχος» Ταγματάρχης, πονηρός ον, μετά τη συνεδρίαση και τα «δάκρυα» γνωρίζοντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ανέθεσε στον άπειρο και δακρυσμένο πρόεδρο, να καλέσει σε προσκλητήριο τους εργαζόμενους, χωρίς καμιά συνεννόηση και επεξεργασία κάποιου σχεδίου με τις υπηρεσίες, λες και καλούσαν κόσμο σε διαδήλωση. Μάλιστα ηγετικά στελέχη που εργάζονται μέσα στο Ραδιομέγαρο μιλούσαν για πρωτοφανή ενέργεια και ερασιτεχνισμό, ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούν να ανοίξουν την ΕΡΤ.

Τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους προσερχόμενους με αιτήσεις θα είναι περισσότερα από όσα θα μπορούσε να λύσει.... Πως τα καταφέρνουν πάντα κατά τη διάρκεια 3ημέρου αργιών να λειτουργούν με τέτοιες ταχύτητες είναι περίεργο αν μη τι άλλο!!!

Η αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ ήταν άμεση, ενώ μαύρα πυκνά σύννεφα άρχισαν να εμφανίζονται πάνω από το Ραδιομέγαρο.

Στην ανακοινωσή της αναφέρει:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Δεν υπογράφουμε αιτήσεις, δηλώσεις, προθέσεις ή επιστολές σχετικά με την αναβίωση της σύμβασης μας και την ένταξη μας στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 1 του Νόμου 4324/2015 προβλέπεται ρητά η αναβίωση της σύμβασης μας χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση. Αντίθετα γνωστοποίηση χρειάζεται μόνο για όσους συναδέλφους δεν προτίθενται να ενταχθούν στην ΕΡΤ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ πρότεινε τη διαδικασία αυτοδίκαιης αναβίωσης της σύμβασης και αποτυπώθηκε στο νόμο. Άλλωστε και ο Υπουργός Επικρατείας με δηλώσεις του επιβεβαιώνει ότι σωστά οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους χώρους εργασίας τους από τις 29/4/2015.
Η απόφαση που ερήμην των εργαζομένων, έλαβε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του το νέο ΔΣ της ΕΡΤ, προσβάλει τους αγωνιστές εργαζόμενους και δεν σώζεται με το προαιρετικό της ...δήλωσης.
Τα φύλλα παρουσίας, αλλά και η φυσική μας παρουσία στους χώρους εργασίας, για ανάληψη καθηκόντων πιστοποιούν την αναβίωση της σύμβασης μας.
Μετά την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε σε αυτή την αναβίωση των συμβάσεων και την ομαλή επαναφορά των εργαζομένων. Πέρα λοιπόν από φιλοσοφίες, μπουρδολογίες, μ@λ@κίες, με ασύμφορες αποφάσεις του ΔΣ και τα «δάκρυα» των μελών, κάνουμε μια απλή πρόταση προς αποφυγή συγκρούσεων:

Με μια απλή απόφαση του ΔΣ, να αναβιώσει για 20 μέρες έναν μήνα ο Γ.Κ.Π της ΕΡΤ και το οργανόγραμμα της προ της 11ης Ιουνίου του 2013, και όλοι οι εργαζόμενοι να απογραφούν στις υπηρεσίες που ανήκαν, με τον αρμόδιο, διευθυντή, υποδιευθυντή, προϊστάμενο, η αρχαιότερο υπάλληλο που υπάρχει η επιστρέφει.

Το ίδιο θα γίνει και με τους περιφερειακούς σταθμούς σε όλη την επικράτεια. Οι αρμόδιες διευθύνσεις και υπηρεσίες θα καταγράψουν όλο το προσωπικό που επιστρέφει στην υπηρεσία που ήταν. Κάθε διεύθυνση και υπηρεσία το παραδίδει στην κεντρική διοίκηση. Το υλικό αυτό το επεξεργάζεται, κάνει αντιπαραβολή με τα στοιχεία του αρχείου και προχωράει στην κατανομή προσωπικού με βάση τις ειδικότητες και τις ανάγκες που θα βοηθήσει και στο νέο κανονισμό προσωπικού και οργανόγραμμα.

Π.χ. διεύθυνση ειδήσεων, ΕΡΤ3, Ρόδος Κοζάνη κλπ. Με το να στείλουν όλοι αιτήσεις επιστροφής, είναι μια Ιλαροτραγωδία και ένα μπάχαλο, κύριε Ταγματάρχα άρχοντα των Δακτυλιδιών. Απορώ πως ο φίλο σου ο Βαγγέλης ο Λουριδάς που θα είναι και προσωρινός Γενικός(ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) δεν σου έκανε μια τέτοια πρόταση και σε άφησε εκτεθειμένο.
Άντε γεια και καλή επιτυχία!

Επειδή όμως όταν αλλάζει ενοίκους το Ραδιοιμέγαρο, δημιουργούνται ίντριγκες, και έρωτες Βυζαντινού τύπου εμείς αφιερώνουμε το: «θα ζήσω ελεύθερο πουλί» το αξέχαστου Χριστάκη. Όχι μόνο «Φορέα» και «Σύμβαση» του Διονύση:
Keywords
Τυχαία Θέματα