Μανωλης μαυρομματης...υπαρχει ελπιδα!

00:12 16/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
(οικονομικός συντάκτης)
"Και όμως...Υπάρχει ελπίδα" στην εφημερίδα "Δημοκρατία" ό Μανώλης Μαυρομμάτης μεταφέρει όλη του την εμπειρία από το διεθνές σκηνικό τιμώντας την θέση του πρώην Ευρωβουλευτή στης Βρυξέλλες με μερικές...
διαφορετικές γραμμές που εμπνέουν αισιοδοξία μέσα στο διεθνές αλαλούμ που ζούμε τελευταία...
Παραθέτω ένα απόσπασμα:

"Κι όμως «Υπάρχει ελπίδα!»

ΤΗΝ ελπίδα που είχαν και χρησιμοποίησαν τόσο η Ιταλία, όσο και η Ισπανία, ως ηθικό όπλο αντίστασης,
προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.
Φυσικό, όμως, ήταν να έχουν και πρόγραμμα. Η κυβέρνηση Ραχόι είχε. Τώρα το εφαρμόζει. Έστω και με αντιδράσεις μεμονωμένων κομμάτων. Τα συνδικάτα διαπραγματεύονται.
Τα πρώτα δείγματα της τακτικής «είπαμε προεκλογικά την αλήθεια στο λαό. Για όσα βλέπουμε και εκείνα που θα εφαρμόσουμε όταν έλθουμε στην εξουσία» φαίνεται να αποδίδουν. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της έγκυρης «ΕΛ ΠΑΪΣ» την περασμένη Κυριακή , όπου οι αριθμοί, τα ποσοστά και οι απαντήσεις των πολιτών είναι αποκαλυπτικές. Όπως:
Η εμπιστοσύνη στο Λαϊκό Κόμμα και τον Ραχόι αυξήθηκε τον Ιανουάριο, έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος, κατά 20% από 14,5% των εκλογών του Νοεμβρίου (46,4% - 26,5%).
Με σημαντική πλειοψηφία, οι πολίτες εγκρίνουν τις περικοπές στο Δημόσιο και γενικά τις μεταρρυθμίσεις που θεωρούν και θεωρούσαν απαραίτητες ώστε η Ισπανία να μην υποχρεωθεί να προσφύγει στο ΔΝΤ και την ΕΕ με απώτερο στόχο να οδηγηθεί σύντομα στην ανάκαμψη.
Πρώτο μέλημα να μη θιγούν οι χαμηλόμισθοι και οι συντάξεις.
Να μειωθεί ο ΦΠΑ ώστε η χώρα να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης.
Εκτός όμως από τα εσωτερικά θέματα της οικονομίας και αφού διαπίστωσε ότι ο τομέας αυτός είναι τεράστιας προτεραιότητας για την Ισπανική κοινωνία, ο Ραχόι αποφάσισε την δημιουργία χαρτοφυλακίου αντιπροέδρου αποκλειστικά για την οικονομία, που θα στεγάζεται μαζί με τον Πρωθυπουργό στη Μονκλόα (αντίστοιχο του Μαξίμου).
Παράλληλα δε, προγραμμάτισε άνοιγμα στις Διεθνείς Σχέσεις, όπως:
Η επίσκεψη αύριο, Δευτέρα (16/01), του Σαρκοζί στη Μαδρίτη.
Οι επισκέψεις στην ισπανική πρωτεύουσα του προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ, Χερμάν Φαν Ρουμπούι, και της Πρωθυπουργού της Δανίας, Χέλλε Θόρνιγκ Σμίτ, που ανέλαβε την Προεδρία της ΕΕ για το εξάμηνο 01/01/2012 – 30/06/2012.
Το πρώτο ταξίδι του Ισπανού Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου, στη Σύνοδο Κορυφής, με θέμα τις συμφωνίες για τις τροποποιήσεις στη Συνθήκη και την αναφορά για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του, που ψηφίστηκαν πρόσφατα, αλλά και το πλαίσιο των περικοπών.
Τέλος, ταξίδια στο Μαρόκο και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ
ΣΤΗΝ αντίπερα όχθη, τα συνδικάτα βρίσκονται σε καθημερινές διαβουλεύσεις με αρμόδιους Υπουργούς και αφήνουν περιθώριο έως το Μάρτιο, προτού λάβουν τις αποφάσεις τους αναφορικά με τα κυβερνητικά μέτρα.
Η Ιταλία του Μάριο Μόντι, των 13 τεχνοκρατών υπουργών και άλλων τόσων Γενικών Γραμματέων (σε αντισ
Keywords
Τυχαία Θέματα