Μαχη με τις φλογες ολο το σαββατοκυριακο...

16:32 7/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν το Σαββατοκύριακο οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Η προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας...
του Πολίτη για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο σήμανε «συναγερμό»...

Φωτιά εκτός από την Εύβοια και τον Καρέα, ξέσπασε και σε δασική έκταση στο Λόφο Περάνθης Άρτας σε απόσταση αναπνοής από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας, αλλά και στην Ερμιόνη, σε πλαγιά στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα
με την Πυροσβεστική όλα τα πύρινα μέτωπα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, εκτός από την πυρκαγιά στην Ερμιόνη, όπου βρίσκεται σε ύφεση, και εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, και έκαψε κυρίως δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και πεύκα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αργολίδα και τους γύρω νομούς, με αποτέλεσμα να την περιορίσουν.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στο δάσος, γύρω από τον αστικό ιστό της πόλης της 'Αρτας. Πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι με όλα τα διαθέσιμα μέσα έδιναν επί ώρες μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο για το νομαρχιακό νοσοκομείο καθώς και τον οικισμό Γλυκόριζο.

Η φωτιά, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ξέσπασε με 3 διαφορετικές εστίες γεγονός που οδηγεί στο ενδεχόμενο εμπρησμού. Στα μέτωπα της φωτιάς έκαναν ρίψεις 2 αεροπλάνα τύπου κάναντερ, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν πολλά πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες άνδρες. Μαζί με τους πυροσβέστες για πρώτη φορά κινητοποιήθηκε η νεοσύστατη Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, στην οποία μετέχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν περάσει από ταχύρυθμη εκπαίδευση.

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Καρέα

Πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή και σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στον Καρέα Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να προλάβουν τη φωτιά πριν εξαπλωθεί. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από το σημείο το ελικόπτερο.

Στον περιορισμό της πυρκαγιάς βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες καθώς οι άνεμοι που έπνεαν δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυροί.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα