Λυκουρεντζος: δεν εχουν λογο να απεργουν οι φαρμακοποιοι


Να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κάλεσε τους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος τονίζοντας πως είναι ανοικτός στον διάλογο. Μιλώντας...
στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Τρίπολης έκανε λόγο για «υπερβάλλουσα συνδικαλιστική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση», ενώ παράλληλα στήριξε τον Αντώνη Μανιτάκη για την κινητικότητα των υπαλλήλων.

«Πρόκειται για αδιάλλακτη συμπεριφορά συνδικαλιστών. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τους ασθενείς χωρίς φάρμακα. Θα πάρουμε αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες και γι' αυτό δεν ευθύνομαι εγώ» πρόσθεσε ο υπουργός
Υγείας.

Συμπλήρωσε πως «οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κατά προτεραιότητα. Δεν έχουν λόγο να απεργούν. Εάν νομίζουν ότι μπορούν μονίμως και επί μακρόν να εκβιάζουν την κοινωνία, κάνουν λάθος. Για όσα ο νόμος δίνει δυνατότητα, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να τα εφαρμόσει».

Σε ό,τι αφορά τη γραμμή τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, τόσο με τις χρεώσεις όσο και με τη διαδικασία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Έχουν δοθεί οδηγίες στον διοικητή του ΕΟΠΥΥ και ψάχνουμε τρόπους να απεμπλακούμε από αυτή την υποχρέωση. Ψάχνουμε να βρούμε μια διαδικασία μέσω Internet και σύντομα θα προβούμε σε ανακοινώσεις».

Με αφορμή την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων δήλωσε: «Πρέπει να αντιληφθούν οι κρατικοί λειτουργοί ότι πληρώνονται, για να εργάζονται εκεί όπου τους ορίζει η υπηρεσία».

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι υπάρχει πρόβλεψη μέσα από αυτό το πρόγραμμα να καλυφθούν κενά στον χώρο της υγείας, ενώ παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας:

«Πρέπει να σας πω ότι ο κ. Μανιτάκης είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις του. Μάς έχει στείλει τα έγγραφα και είμαι ο υπουργός που πρώτος απάντησε. Και το έκανα από πλευράς καθήκοντος, τόσο απέναντι στις ανάγκες που έχει το ΕΣΥ, όσο και προς τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, για να αξιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν».

Ο υπουργός Υγείας προσέθεσε ακόμη πως «έχουμε 554 κενές οργανικές θέσεις και χρειαζόμαστε να καλύψουμε τουλάχιστον κατά το ήμισυ τα διοικητικά όργανα των νοσοκομείων μας. Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό στην κεντρική διοίκηση και ευελπιστώ ότι εκεί θα έχουμε ανταπόκριση».
Keywords
Τυχαία Θέματα