Κυριε σαμαρα, ζητειστε συγνωμη για το «βιασμο» της ερτ(;) σta xnaρia μεταξα, κανταφι;

12:16 23/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Σε μία συνέντευξη που είχε δώσει η γενική διευθύντρια της EBU κυρία Ingrid Deltenre στις 12-10 2013 στην ηλεκτρονική έκδοση του βήματος, είχε ερωτηθεί εάν έχει υπ΄όψιν της ανάλογο...
περιστατικό κλεισίματος δημόσιου φορέα στην Ευρώπη όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η απάντηση ήταν:

«Όχι, ποτέ. Υπήρξε κάποιο προηγούμενο στη Λιβύη, αλλά μιλάμε για συνθήκες πολέμου και για το καθεστώς του Καντάφι. Πάντως σε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι παρόμοιο».

Αυτό το όχι! Της κυρίας Deltenre με έκανε να το ψάξω περισσότερο στην παγκόσμια ραδιοτηλεοπτική βιβλιογραφία, για να δω που και πότε σε άλλη χώρα συνέβη ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, από μια εκλεγμένη και «δημοκρατική» κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο» όπως στη φωνή και την εικόνα της Ελλάδας!

Βρήκα λοιπόν ότι, ανάλογο περιστατικό εκτός αυτό με Καντάφι, είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 1939 επί Μεταξά όταν έκλεισε για ένα βράδυ τη ραδιοφωνία, για να την επανδρώσει την επόμενη μέρα με πρόσωπα της αρεσκείας του, και έτσι, να ελέγχει την προπαγάνδα. Πρόσφατα πάλι-μέσω κυβέρνησης-η τηλεόραση του Ισραήλ, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το 2015 θα κλείσει τον δημόσιο τηλεοπτικό φορέα ΙΒΑ (Israeli Broadcasting Authority έχει 2-2500 προσωπικό) και στη θέση του, θα δημιουργήσει νέο ευέλικτο κανάλι. Φαίνεται, κάνουμε και εξαγωγή παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Αυτοί τουλάχιστον είχαν το θάρρος να ενημερώσουν τους εργαζόμενους έναν χρόνο πριν. Βέβαια πρόθεση της κυβέρνησης είναι, γι΄αυτό και οι εργαζόμενοι άρχισαν απεργία.

Εύλογα λοιπόν αναρωτήθηκα όπως κάθε λογικός άνθρωπος! Ο Αντώνης Σαμαράς είναι Καντάφι η Μεταξάς; Και πως μπορεί να ταυτιστεί, ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός με δικτατορικά καθεστώτα; Γι΄αυτό ας απαντήσει ο ίδιος ο Α. Σαμαράς.

Έχω ένα ερώτημα όμως, που είναι και ερώτημα των Ελλήνων και θέλει μια απάντηση. Πως ένας πρωθυπουργός με λαμπρές σπουδές, ιστορικές, λογοτεχνικές και δημοκρατικές καταβολές. Λάτρης της ποίησης και της λογοτεχνίας. Θαυμαστής του Ελύτη και δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα. Ρίζες, από μια οικογένεια με κοινωνική προσφορά. Επιστημονικές περγαμηνές και μεγάλες ευεργεσίες των προγόνων του, προέβη σε έναν ωμό «βιασμό» και παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας με το «μαύρο» της ΕΡΤ και μάλιστα «παρά φύσιν»;

Αγαπητέ φίλε, αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ. Είμαι σίγουρος, ότι ένα τέτοιο διαρκές «ειδεχθές» έγκλημα εσείς προσωπικά δεν θα το κάνατε ποτέ. Κάποιοι συμβουλοί σας με επικεφαλής τον κ. Λαζαρίδη, Μουρούτη, Σταμάτη και τη συναίνεση Βενιζέλου, από λανθασμένες πληροφορίες και την πίεση της «τρόικα» σας οδήγησαν σε μια ακραία απόφαση χωρίς επιστροφή, με κίνδυνο ακόμη και την κατάρρευση της κυβέρνησης για ένα ασήμαντο θέμα. Έναν χρόνο τώρα μετά το «αποτρόπαιο» αυτό κοινωνικό έγκλημα, καταφέρατε να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκατε.

Συγκεκριμένα:
-Τον διεθνή διασυρμό της χώρας που συνεχίζεται.

-Τη δημιουργία ενός ανύπαρκτου «μορφώματος» ΝΕΡΙΤ με ανθρώπους και υλικά, όχι απλά της παλιάς και αμαρτωλής ΕΡΤ, αλλά όλα τα απόβλητα της(μέσα σε αυτά υπάρχουν και αξιόλογα άτομα που παρασύρθηκαν) που την οδήγησαν στη διάλυση, και στη συνέχεια σε μια υποβαθμισμένη υπηρεσία του Υπουργείου οικονομικών.

-Να σαπίζουν σε αποθήκες και την ύπαιθρο εξοπλισμός, με ψηφιακές κάμερες, πολυκάμερα VAN, εξωτερικά συνεργεία, ύψους πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Χρήματα που επένδυσε πρωτοποριακά η ΕΡΤ τα τελευταία 2 χρόνια και είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού(εδώ χρειάζεται εισαγγελέας).

-Να διαθέτει για ενοίκια εξωτερικών ιδιωτικών συνεργείων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η και εκατ. για καθημερινές καλύψεις «ενημέρωσης», της προεδρίας της ΕΕ, των επισήμων, με ανειδίκευτο ιδιωτικό προσωπικό, όπως ο Κινέζος πρωθυπουργός και άλλοι επίσημοι. Να εκτίθεται ο ίδιος ο πρόεδρος-θυμάστε όλοι: Γ...ώ το κεφάλι μου ο Μ.....ς-αλλά μυαλό δεν βάζουμε.

-Να χαθούν 10 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην ΕΡΤ, που είχαν πάρει προέγκριση από το ΕΣΠΑ.

-Να δοθούν όλες οι υποδομές της ΕΡΤ ανά την επικράτεια(πομποί γραμμές κλπ) μέσω της Digea στα ιδιωτικά κανάλια, έναντι πινακίου φακής, που είναι υπερχρεωμένα,(το μεγαλύτερο σκάνδαλο) και σύμφωνα με έρευνα, από τη λειτουργία τους το 1989 μέχρι σήμερα, χρωστούν σε τράπεζες ταμεία κλπ περισσότερα από 1,5 δίς ευρώ, που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Τι κερδίσατε λοιπόν με το «μαύρο», πέρα από το διασυρμό και την «ξεφτίλα»;

Από την άλλη:
-Να βρεθούν στο δρόμο, 2656 εργαζόμενοι, από έναν πλεονασματικό και υγιή οργανισμό. Με περισσότερους από 12 θανάτους(αυτοκτονίες κλπ). 600-700 να οδηγηθούν σε πρόωρες συντάξεις και να αποχωρήσουν, άλλοι να συντηρούνται με «ψυχοφάρμακα», και όλοι μαζί να ελπίζουν στο όνειρο!

-Να οδηγήσετε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μετά την είσοδο των ΜΑΤ στον ναό της «ελευθερίας» του λόγου και της ενημέρωσης, στην δημιουργία της ERTopen, αγωνιζόμενοι για την επαναλειτουργία της. Ένας αυτοδιαχειριζόμενος φορέας, που λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος των περιφερειακών ραδιοσταθμών της ΕΡΑ, μαζί με την ΕΡΤ3. Διαδικτυακά αλλά και ελεύθερη μετάδοση. Με αυτή τους την ενέργεια οι απολυμένοι-εργαζόμενοι απολαμβάνουν όχι μόνο το θαυμασμό του Ελληνικού λαού, αλλά και της διεθνούς ραδιοτηλεοπτικής κοινότητας.

Παράλληλα:
Χρεώσατε τον κρατικό προϋπολογισμό και τον Έλληνα φορολογούμενο από το κλείσιμο της με περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ. Σήμερα δημόσια τηλεόραση δεν υπάρχει. Για την EBU είναι ανύπαρκτη. Απομόνωση από παντού. Υπάρχει ένα συνοικιακό προπαγανδιστικό κανάλι, με μια κλίκα ανθρώπων της «αμαρτωλής» ΕΡΤ που λυμαίνεται με τα ίδια πρόσωπα την υποτιθέμενη «ενημέρωση» και το κυβερνητικό πρόγραμμα, διανθισμένο με παλιές ασπρόμαυρες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου της 10ετίας του ΄50.

Θωμόπουλος, Κοντιζάς, Κουπελίδης με «μαϊμού» διαγωνισμό, μαζί με τις «κλίκες» που έχουν, ασκούν την εξουσία. Εάν δεν υπήρχε το Μουντιάλ, για το οποίο είχαν φροντίσει οι προηγούμενες διοικήσεις τις οποίες κατηγορήσατε, ο κόσμος δεν θα ήξερε ότι υπάρχει το «μόρφωμα» της ΝΕΡΙΤ.

Το προσωπικό που έχει απομείνει από την ΕΡΤ σε ενεργό δράση-και βρίσκεται εκτός-και είναι η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ της πρώην και νυν ΕΡΤ είναι 1500-1700 άτομα, και από αυτά, πολλά θέλουν να αποχωρήσουν, αηδιασμένα από μια άνανδρη συμπεριφορά περιμένοντας τις αποζημιώσεις.

Σε ευρωπαϊκές τηλεοράσεις από έρευνα που έκανα, σε καμιά χώρα δεν βρήκα λιγότερους από 2000-2500 εργαζόμενους, και μάλιστα με λιγότερα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.

Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ. Εν βρασμώ ψυχής και μέσα από την παρορμητικότητα που σας διακρίνει, κάνατε ένα τραγικό λάθος, που έγινε διαρκές. Μπορείτε να το διορθώσετε. Νόμοι και αποφάσεις, αναιρούνται από τις κυβερνήσεις, την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Μην αφήσετε το ονομά σας να γραφτεί δίπλα στου Μεταξά και του Καντάφι από τον ιστορικό του μέλλοντος Η αναγνώριση του λάθους, είναι μια γενναία πράξη. Είναι πηγή ζωής και έμπνευσης για τον άνθρωπο, για κάτι πιο ωραίο και δυνατό!

Υπηρετώντας αρκετά χρόνια στην ΕΡΤ, γνωρίζω τις τεράστιες υποδομές του φορέα και τις δυνατότητες του προσωπικού, πέρα από τις διεθνείς συνεργασίες. Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η τηλεόραση μπορεί να επαναλειτουργήσει, με όλο το προσωπικό που έχει απομείνει(εκτός από τους προδότες) και όλοι αγκαλιασμένοι να την κάνουν φάρο ελευθερίας και πλουραλισμού, γνώσεων και παραγωγής ιδεών, με οδηγό τον πολιτισμό της Ελλάδας και το συμφέρον της χώρας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ζητείστε μια συγνώμη και πάρτε τη μεγάλη απόφαση επαναλειτουργίας και στη συνέχεια αναδιοργάνωση και ορθολογισμό του φορέα. Μόνο έτσι, μπορεί να δικαιωθείτε ιστορικά. Σε λίγους μήνες οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, μην αφήσετε κάτι που μπορείτε να κάνετε εσείς να το κάνουν άλλοι. Η απόφαση είναι πολιτική και αποκλειστικά δική σας. Γιατί όπως έγραψε και η «Πανδώρα» στο βήμα, του ΔΟΛ δεν κατάλαβε γιατί έκλεισε η ΕΡΤ. Διαβάστε το κείμενο, είναι άκρως ενημερωτικό:

«Κύριε διευθυντά.
Δεν θέλησα να γράψω αμέσως, είχα αποφασίσει να αφήσω προηγουμένως το απαραίτητο χρονικό περιθώριο ώστε να αρχίζει να ρολάρει η «μηχανή».
Παρακολουθώντας όμως εδώ και δύο περίπου εβδομάδες με προσοχή το καινούργιο(;) πρόγραμμα της ολοκαίνουργιας(;) ΝΕΡΙΤ, ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω ούτε για ποιον λόγο έκλεισαν την πρώην δημόσια τηλεόραση ούτε για ποιον λόγο άνοιξαν αυτό το νέο κανάλι που όχι μόνο δεν διαφέρει σε τίποτα από το παλιό, αλλά είναι χειρότερο.
Τέτοια αναδόμηση - αναβάθμιση μούφα δεν έχω ματαδεί!

Κύριε πρωθυπουργέ πρώτον: Μπορούμε να έχουμε μια απάντηση στο ερώτημα της Πανδώρας;

Δεύτερον: Από το κλείσιμο της ΕΡΤ κερδίσαμε έστω και ένα ευρώ; Η μάλλον πόσα χάσαμε; Περισσότερα από 400 εκατ. που αναφέρω; Τότε πέστε μας γιατί κλείσατε την ΕΡΤ;;;;;;;;;;;;; Αυτό το «μουλάρωμα» των πολιτικών σε λανθασμένες αποφάσεις έχει καταστρέψει την Ελλάδα!!!!!!!
Keywords
κυριε, συγνωμη, ΕΡΤ, κανταφι, σαμαρας, κυριε, συγνωμη, ebu, ηλεκτρονική, λιβυη, απεργια, προσφορες, βενιζελος, τροικα, digea, τραπεζες, υγιή, ματ, ερα, ερτ3, ελλαδα, εκλογες, δολ, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, δραση, 600 δις, Οδυσσέας Ελύτη, μουντιαλ 2014, εκλογες 2015, αποτελεσματα, ηλεκτρονική, βημα, δολ, ερτ3, θαρρος, θεμα, ισραηλ, πιεση, προγραμμα, ταινιες, τηλεοραση, απλα, εβδομαδες, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, δελτα, δημοσιο, δικη, δις, δωσει, δικτυα, εγινε, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, ενεργεια, επενδυσεις, ερα, ερευνα, ευρωπη, ζωης, υγιή, ιδια, υπηρεσια, εικονα, ιστορικο, καμερες, κυβερνηση, κειμενο, κυρια, κρατικο, λαθος, λειτουργια, λογο, ματ, μηνες, μπορειτε, μυαλο, νομοι, οικογενεια, ονομα, πηγη ζωης, πηγη, σιγουρος, συνεχεια, φιλε, φωνη, ebu, εξοπλισμος, χωρα, μουντιαλ, πληροφοριες, τηλεορασεις, υλικα, ωραιο
Τυχαία Θέματα