Κυπρος: ο ν. αναστασιαδης υποψηφιος για τις προεδρικες εκλογες του 2013

07:17 18/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Με άνετη πλειοψηφία ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης αναδείχθηκε με ποσοστό 86,73% από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2013. Στις χθεσινές ενδοκομματικές εκλογές, στις οποίες το χρίσμα διεκδίκησε και...
η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, δικαίωμα
ψήφου είχαν 1008 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου. Ψήφισαν 781 μέλη.
Ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε 673 ψήφους ή ποσοστό 86,73% και η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους έλαβε 103 ψήφους ή ποσοστό 13,27%. Επίσης, υπήρξαν 2 άκυρα και 3 λευκά ψηφοδέλτια.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη το κόμμα του για την άψογη και δημοκρατική διαδικασία.
Επίσης, συνεχάρη την Ελένη Θεοχάρους , «που είχε την τόλμη και το θάρρος να μπει σε μια παρόμοια διαδικασία που ενδυναμώνει τις επιλογές τους κόμματος».
Μαζί, συνέχισε, είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουμε τον μεγάλο αγώνα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, κατέληξε.
Η Ελένη Θεοχάρους χαρακτήρισε «απόλυτα δημοκρατική» τη διαδικασία.
Ο ΔΗΣΥ, είπε, έχει επιλέξει τον υποψήφιο του, στον οποίο ευχήθηκε μια μεγάλη νίκη.
Ο κ. Αναστασιάδης, ζητώντας το χρίσμα του υποψηφίου, είπε πως «η Κύπρος χρειάζεται νέα ηγεσία που να παίρνει τολμηρές αποφάσεις».
Η Κύπρος, πρόσθεσε, χρειάζεται νέο μοντέλο κράτους που να υπηρετεί και να στηρίζει τους πολίτες.
Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως το Κυπριακό βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και ότι «οι προοπτικές είναι ζοφερές».
Τώρα είναι ανάγκη, ανέφερε, να λειτουργήσουν όλοι στη βάση της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης και αυτό είναι που στοχεύει η πρόταση του ΔΗΣΥ για ριζική αναμόρφωση στην δομή και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου.
Η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους στην ομιλία της τόνισε ότι διεκδικεί το χρίσμα του υποψηφίου της παράταξης για τις προεδρικές εκλογές, καταθέτοντας μια άλλη πολιτική στο εθνικό ζήτημα.
Είναι αφέλεια, τόνισε η κ. Θεοχάρους, να πιστεύουμε πως με «το ατελέσφορο σχήμα της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας μπορούμε να φθάσουμε σε συμφωνία που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων των πολιτών και την ειρήνη».
Keywords
Τυχαία Θέματα