''κυνηγος χαλκου'' εκλεβε καλωδια και προκαλεσε πυρκαγια στη χιο...

19:02 23/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Αφού δεν κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα και αφού γλίτωσε από την πυρκαγιά που ο ίδιος προκάλεσε, βρέθηκε τελικά με χειροπέδες...
ένας νεαρός Έλληνας «κυνηγός» χαλκού. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έγινε αιτία να γίνουν στάχτη 3,5 στρέμματα αγροτικής έκτασης τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Χίο και να απειληθεί από τις φλόγες το δάσος του Τρυπατέ στις Καρυές.
Ο δράστης εντοπίστηκε στα πλαίσια των ερευνών που έκαναν Αστυνομία και Πυροσβεστική για τη σοβαρή πυρκαγιά που αντιμετωπίστηκε χάρη στην ολονύκτια προσπάθεια 14 πυροσβεστών με έξι οχήματα, εθελοντών και δεκάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.


Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο δυο ώρες αφ’ ότου ξέσπασε, παρά τους ανέμους έντασης έξι μποφόρ που απειλούσαν να τις δώσουν μεγάλες διαστάσεις.

Ο νεαρός Χιώτης ομολόγησε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις σπίθες που έπεσαν στα ξερά χόρτα, καθώς προσπαθούσε να κόψει τα καλώδια της ΔΕΗ γκρεμίζοντας τον στύλο στον οποίο ήταν συνδεδεμένα.

Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου που του άσκησε δίωξη για εμπρησμό και κλοπή και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα