Κραυγη αγωνιας απο συναδελφο της ερτ: θελουν να αυτοκτονησω;

15:07 4/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Aγαπητό Fimotro,
Η κραυγή αγωνίας και το κλάμα που έφτανε στ'αυτιά μου, από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, πριν φτάσω στο γραφείο, δεν μπορούσα να φανταστώ, ότι ερχόταν από έναν αγαπημένο μου φίλο. Ένας...
συνάδελφος από το χώρο της ενημέρωσης, με πανεπιστημιακές σπουδές και περισσότερα από 25 χρόνια στην ΕΡΤ γνωστό, δημόσιο πρόσωπο! Ήταν και αυτός ένας από τους 2600 απολυμένους!!!.

Αδελφέ, μου λέει, είμαι σε άθλια κατάσταση. Με φιλοξενούν φίλοι και συγγενείς. Δεν έχω για ενοίκια, ΔΕΗ
να πληρώσω, μέχρι πότε θα με φιλοξενούν γνωστοί και φίλοι. Ψάχνω για μια οποιαδήποτε δουλειά, ακόμα και εργάτης, σε οποιαδήποτε σημείο του κόσμου, θέλω να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου, δεν θέλω να είμαι και εγώ ένας ακόμα άστεγος(!!!).

Στο ερώτημα αν γνωρίζω κάτι για της αποζημιώσεις της ΕΡΤ, πότε θα δοθούν ήμουν αρνητικός, διότι πράγματι δεν γνωρίζω τη κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Ο συνάδελφός μου, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και κλάμα, μπόρεσε να ψελήσει: Γιατί δεν πληρώνουν τις αποζημιώσεις; θέλουν να αυτοκτονήσουμε; Πως θα ζήσουμε; Να αφήσω ορφανά τα παιδιά μου; Γιατί; Γιατί; Προσπάθησα να τον ηρεμίσω, μιλώντας για τις καλές στιγμές που περάσαμε στην ΕΡΤ, και είπαμε να τα πούμε το απόγευμα σε κάποιο σημείο του κέντρου της Αθήνας αφού κατάφερα να τον στηρίξω ψυχολογικά.(Δεν αναφέρω την ιδιοτητά του διότι θα τον φωτογραφίσω).

Προβληματίστηκα αν έπρεπε να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα του συναδέλφου. Γνωρίζοντας όμως ότι και άλλοι συνάδελφοι υποφέρουν οικονομικά και περιμένουν να ζήσουν από αυτές τις αποζημιώσεις, που παράνομα δεν καταβάλλει το δημόσιο, θεώρησα σκόπιμο και υποχρέωση να δημοσιοποιήσω το θέμα.

Κύριε Στουρνάρα, κύριε Καψή, κύριε Μάναλη. Επειδή σε τέτοια κατάσταση βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι της ΕΡΤ, και η αξιοπρέπεια δεν τους επιτρέπει, να ζητιανεύουν σε φίλους και γνωστούς, δώστε άμεσα τις αποζημιώσεις. Κύριε Μάναλη δεν μπορείτε να μοιράζετε χιλιάδες ευρώ σε κλειδαράδες να σπάνε τις πόρτες και 10κάδες χιλιάδες ευρώ για να φυλάνε το ραδιομέγαρο, να σκορπάτε χρήμα παντού, και από την άλλη να στέλνετε στην εξαθλίωση και ταπείνωση εκατοντάδες εργαζομένους της ΕΡΤ. Αφήστε τις ηλιθιότητες και τα παραμύθια, μαζί με το Σουλτάνο(!). Δώστε τα χρήματα. Διαφορετικά ξεκουμπιστείτε και φύγετε, μια ώρα γρηγορότερα, μη σας διώξουν με τις κλωτσιές(!). Υπάρχουν και όρια στις αντοχές του ανθρώπου..

Εάν συμβεί κάποιο τραγικό γεγονός, θα είστε ηθικοί αυτουργοί(!!!). Μην οδηγείτε τους απολυμένους της ΕΡΤ στην αγχόνη, δώστε τα χρήματα να ζήσουν αξιοπρεπώς. Εγώ κάνω έγκληση στον εισαγγελέα με προσωπική του παρέμβαση να δοθούν τα χρήματα πριν θρηνήσουμε θύματα. Κύριε εισαγγελέα έχετε το λόγο, φτάνει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία στους απολυμένους της ΕΡΤ! Στη φυλακή όχι μόνο φοροφυγάδες, αλλά και δημόσια πρόσωπα που στέλνουν σε εξαθλίωση, έντιμους και αξιοπρεπείς πολίτες, όπως οι απολυμένοι-εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα