Κουβελης : δεν συμφωνησαμε με την τροϊκα για απολυσεις

10:55 4/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Η συμφωνία με την Τρόικα δεν ήταν οι απολύσεις αλλά η κινητικότητα στο Δημόσιο τομέα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σχολιάζοντας τη νέα, αιφνίδια απαίτηση της τρόικας για κλείσιμο των...
ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.
Εκτίμησε ότι επιδίωξη αυτών των απαιτήσεων είναι η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και η ιδεολογικο-πολιτικού χαρακτήρα επιβολή.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Πρώτη Γραμμή», ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε ότι ήταν ορθή απόφαση η στήριξη της κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2012 και πρόσθεσε: «Στους 11 μήνες δώσαμε μάχες, άλλα αποκρούσαμε και άλλα διορθώσαμε».

Όσο για την επιλογή της ΔΗΜΑΡ να φύγει από την κυβέρνηση, ο Κουβέλης είπε πως ήταν αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου. «Πράγματι, η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζοντας πωες δε ματάνιωσε που έφυγβε από την κυβέρνηση.

Υποστήριξε ακόμη ότι: «Πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ κάθε μέρα και περισσότερο κατακτά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η ΔΗΜΑΡ καταγράφεται στην συνείδηση του πολίτη ως όλο και πιο υπεύθυνη δύναμη».

Ανέφερε πάντως ότι εάν ακολουθούσε ο κ. Βενιζέλος αυτό που έκανε η ΔΗΜΑΡ, θα άλλαζαν τα πράγματα και «θα υποχωρούσε ο κ. Σαμαράς».

«Ο κ. Σαμαράς δεν κυβερνούσε μόνος, είχε συγκυβέρνηση», είπε ο Κουβέλης σε άλλο σημείο τονίζοντας ότι πρέπει να καταλάβει ο Σαμαράς ότι όταν συγκυβερνά με συγκεκριμένες δυνάμεις, οφείλει να ακούει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από κάλπες αλλά από αλλαγή της ασκούμενης συντηρητικής και αδιέξοδης πολιτικής που αυτή τη στιγμή ακολουθείται, ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξουν εκλογές εφόσον η πολιτική αυτή συνεχιστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα