Κορυφωνονται οι διαμαρτυριες στην αλβανια για το θεμα των των συριακων χημικων...

Εν αναμονή της απόφασης της κυβέρνησης της Αλβανίας για το εάν θα δεχθεί ή όχι να αναλάβει την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη χώρα, οι διαμαρτυρίες των πολιτών κορυφώθηκαν...
το πρωί της Παρασκευής στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.
Μέρος των διαδηλωτών παρέμεινε μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί ενώθηκε με χιλιάδες πολίτες και φοιτητές, μαθητές και ακτιβιστές για την προστασία του
περιβάλλοντος, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο έδαφος της Αλβανίας.
Οι περισσότεροι πολίτες οργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook και το Twitter.
Ο τηλεοπτικός σταθμός News 24 ανακοίνωσε ότι όλα τα γυμνάσια στα Τίρανα έχουν βάλει «λουκέτο», αφού οι μαθητές έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Διαδηλώσεις κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας σε αλβανικό έδαφος Οι διοργανωτές της διαδήλωσης ανέφεραν, από την πλευρά τους, ότι στην κεντρική λεωφόρο μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο αναμένεται να συγκεντρωθούν εντός της ημέρας περίπου 40 χιλιάδες άτομα. «Είμαστε εδώ και περιμένουμε ένα 'όχι' απο την αλβανική κυβέρνηση», δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής της οργάνωσης Green Cross International (Διεθνής Πράσινος Σταυρός), Πολ Γουόκερ, δήλωσε σε συνέντευξή του στη χθεσινή εκπομπή Top Story στο τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, ότι η Αλβανία δεν έχει πράγματι αποφασίσει ακόμη για τα χημικά όπλα της Συρίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 1000 τόνοι χημικών ουσιών δημιουργούν τουλάχιστον 10 χιλιάδες τόνους χημικών αποβλήτων.
Πηγή: naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα