«Βαθύτατη οδύνη και συγκλονισμός»

22:36 15/11/2013 - Πηγή: TNSite
«Με βαθύτατη οδύνη και συγκλονισμό πληροφορήθηκα απόψε το θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη», αναφέρει σε δήλωσή του που δημοσιοποίησε στο Facebook ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διακόπτει αμέσως το ταξίδι του στη Σρι Λάνκα και επιστρέφει το συντομότερο δυνατό στην Κύπρο.

Ο

Ν. Αναστασιάδης αναφέρει επίσης στη δήλωσή του:

«Ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε σε όλη του στην ιστορική διαδρομή ένας πολιτικός ηγέτης διεθνούς εμβέλειας που πέτυχε να υπηρετήσει μακρόπνοα πολιτικά οράματα. Ήταν παρών σε όλους του αγώνες, όχι μόνο της μικρής μας πατρίδας, αλλά και την ανθρωπότητας. Υπηρέτησε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν παρών στον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-’59 και υπήρξε κορυφαίος πρωτεργάτης και στυλοβάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στα τραγικά χρόνια της εθνικής διχόνοιας, ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ο ψύχραιμος, ο συναινετικός και μετριοπαθής ηγέτης που κράτησε τον εαυτό του μακριά και υπεράνω από τις διαμάχες και τους ανταγωνισμούς. Ανασυγκρότησε το κράτος από τα συντρίμμια της εθνικής τραγωδίας του 1974, βάζοντας τη σφραγίδα του στην εδραίωση της Δημοκρατίας. Ο Γλαύκος Κληρίδης εξελέγη για δύο θητείες Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία παρέδωσε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη και το συγκλονισμό μου για το χαμό του. Ταυτόχρονα, όμως, αισθάνομαι περήφανος που υπηρέτησα πλάι του. Το βάρος της κληρονομιάς που μας άφησε ο άνθρωπος και ο πολιτικός Γλαύκος Κληρίδης είναι τεράστιο.

Εχω ήδη εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του και ειδικά προς την κόρη του Καίτη. Η σκέψη μας θα είναι μαζί τους αυτές τις δύσκολες στιγμές».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα