Κορωνοϊός: 578 νεκροί σε μία ημέρα στην ιταλία – πάνω από 2 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως

19:47 15/4/2020 - Πηγή: Fimotro

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 578 άνθρωποι και υπήρξαν 2.667 νέα κρούσματα στην Ιταλία

Οι αριθμοί στην Ιταλία δείχνουν να βελτιώνονται τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο η χώρα συνεχίζει να ανακοινώνει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 578 άνθρωποι και υπήρξαν 2.667 νέα κρούσματα. Έτσι μέχρι στιγμής η Ιταλία μετράει 21.645 θανάτους και 165.155

κρούσματα συνολικά, υπολογίζοντας σε αυτά νεκρούς αλλά και όσους έχουν αναρρώσει.

Πάνω από 2 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 126.898 θανάτους σε όλο τον κόσμο, αφότου εμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με απολογισμό που κατήρτισε το Γαλλικό Πρακτορείο με στοιχεία από επίσημες πηγές σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Περισσότερα από 2.001.200 κρούσματα μόλυνσης έχουν διαγνωσθεί επίσημα σε 193 χώρες και περιοχές από την έναρξη της επιδημίας. Ωστόσο ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του αληθινού αριθμού των μολύνσεων, καθώς ένας μεγάλος αριθμός χωρών διενεργούν τεστ μόνο στα περιστατικά που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Από αυτούς τους ανθρώπους που μολύνθηκαν, τουλάχιστον 428.100 θεωρείται σήμερα ότι έχουν θεραπευθεί.

Τα δεδομένα στη Βρετανία
Τα τελευταία δεδομένα για τους θανάτους από τον κορωνοϊό δείχνουν τον αριθμό των νεκρών στους 761, λίγο λιγότερους από χθες (778), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο και εισάγονται σε οίκους φροντίδας, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλονται αυτομάτως σε εξέταση για τον ιό, μαζί με όσους βρίσκονται ήδη στους οίκους και εκδηλώνουν κάποια συμπτώματα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο σε 6.000 οίκους φροντίδας δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουν σε εξετάσεις το προσωπικό τους. Παράλληλα, απέρριψε το αίτημα του Εργατικού κόμματος για δημοσίευση μίας στρατηγικής εξόδου από το lockdown, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να τεθεί το θέμα σε εθνική συζήτηση αυτή τη στιγμή, πριν να παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας.

Στην Σκοτία, νέα δεδομένα έδειξαν ότι ένας στους τέσσερις θανάτους καταγράφηκε σε οίκο φροντίδας, με αποτέλεσμα η πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης, Νίκολα Στέρτζον να ανακοινώσει την εξέταση σε όλους τους συμπτωματικούς ασθενείς στους χώρους όπου φιλοξενούνται.

Νέα πτώση στον αριθμό των θανάτων στην Ισπανία
Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ισπανία, παρά το γεγονός ότι μειώνεται ο ημερήσιος αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό.

Νέα πτώση καταγράφηκε στον αριθμό των θανάτων του τελευταίου 24ώρου, με 523 νεκρούς έναντι 567 το προηγούμενο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας Covid-19 ανήλθε σε 18.579.

Τα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου ανήλθαν σε 5.092, επί συνόλου 177.633.

Keywords
Τυχαία Θέματα