Κωλοτούμπα: παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του γερούν, λέει τώρα ο εκπρόσωπός του!

15:00 22/3/2017 - Πηγή: Fimotro

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στις 20 Μαρτίου πως οι χώρες της βόρειας Ευρώπης έδειξαν αλληλεγγύη απέναντι σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση.

«Ως σοσιαλδημοκράτης πιστεύω πως η αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική. Αλλά όποιος απαιτεί, έχει επίσης υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να σπαταλώ όλα μου τα χρήματα για ποτά και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ υποστήριξη. Αυτή η αρχή ισχύει σε προσωπικό, τοπικό, εθνικό και ακόμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε στην εφημερίδα.

Οι παρατηρήσεις του συγκέντρωσαν οξεία κριτική στην

Ισπανία και την Ιταλία με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι να ζητούν την παραίτησή του, λέγοντας πως οι παρατηρήσεις του ήταν «ρατσιστικές, ξενοφοβικές και σεξιστικές».

Σύμφωνα όμως με τον εκπρόσωπο του Ντάισλεμπλουμ, τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.

«Ο Ντάισεμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε οποιαδήποτε χώρα ή ομάδα χωρών. Το μήνυμά του προοριζόταν για όλες τις χώρες της ευρωζώνης: Η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις. Πρέπει να τηρήσουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες. Αυτό είναι σημαντικό σε προσωπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο» δήλωσε.
Πηγή: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα