Κλοπη σημαντικων εργων τεχνης απο μουσειο στο βελγιο...

12:40 18/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Η βελγική αστυνομία διεξάγει έρευνες για την κλοπή έργων τέχνης, αξίας άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένα σχέδιο του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ...
Συνολικά δέκα πίνακες εκλάπησαν το βράδυ της Δευτέρας από το Μουσείο Φαν Μπίρεν, στα νότια της βελγικής πρωτεύουσας.
Το πολυτιμότερο από τα έργα τέχνης που εκλάπησαν είναι «Ο Σκεπτόμενος» του ολλανδού ζωγράφου του 20ού αιώνα Κις φαν Ντόνγκεν, η αξία του οποίου εκτιμάται σε 1,25 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία του
σχεδίου του Βαν Γκογκ, στο οποίο εικονίζεται μία γυναίκα που ξεφλουδίζει πατάτες, δεν έχει ανακοινωθεί.
Το Μουσείο φιλοξενείται στην παλαιά προσωπική κατοικία του τραπεζίτη και συλλέκτη έργων τέχνης Νταβίντ Φαν Μπίρεν, ο οποίος είχε μετακομίσει εκεί με τη σύζυγό του, Άλις.
Οι ληστές παραβίασαν τα πατζούρια ενός παραθύρου, αποσυνδέοντας το σύστημα συναγερμού του κτηρίου. Έδρασαν με τέτοια ταχύτητα, που δεν δόθηκε χρόνος στις υπηρεσίες ασφαλείας του Μουσείου να αντιδράσουν.
Η συλλογή Φαν Μπίρεν καλύπτει πέντε αιώνες καλλιτεχνικής δημιουργίας, και περιλαμβάνει αριστουργήματα της Φλαμανδικής και Ιταλικής σχολής, ελαιογραφίες φιλοτεχνημένες από τους γιους του Μπρίγκελ και ένα κομμάτι από τη σχολή του Ρέμπραντ, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Μουσείου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα