''κατω τα χερια απο τα ασφαλιστικα μας ταμεια''...

08:44 27/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Με την διοικήτρια του ΟΑΕΕ συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να της μεταφέρουν τα προβλήματά τους...
Ωστόσο, η κ. Κωτίδου τους είπε πώς είναι «αναρμόδια» και τους παρέπεμψε στον υπουργό Εργασίας, κ. Βρούση.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές, που από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί
έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ, στην Ακαδημίας 22, στο κέντρο της Αθήνας, μετακινήθηκαν προς το υπ. Εργασίας.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του ασφαλιστικού τους φορέα.

Τα βασικά τους αιτήματα είναι: αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα, ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση και πάγωμα των παλαιών οφειλών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014.

Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν για συμπαράσταση και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιεί σήμερα η ΓΣΕΒΕΕ σε καταστήματα του ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα.

Και στη Θεσσαλονίκη μέλη της ΓΣΕΒΕΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Ι. Κωλέττη 25 διεκδικώντας λύσεις για αιτήματα που αφορούν μεταξύ άλλων τις εκκρεμείς οφειλές των ασφαλισμένων προς το ταμείο, την κοινωνική προστασία και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μελών του μέσα στην κρίση.

Νωρίτερα, άλλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη της ΠΑΣΕΒΕ στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό 26ης Οκτωβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα