Καθησυχαστικός ο λέκκας: ήταν ο κύριος σεισμός

09:53 20/7/2019 - Πηγή: Fimotro

Καθησυχαστικός για τη σεισμική ακολουθία στην Αττική εμφανίστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη είναι ομαλή.

Τόνισε ότι «με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός».

Όπως είπε ο κ. Λέκκας στην ίδια

εκτίμηση κατέληξε και η επιτροπή εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, που συνεδρίασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μάλιστα χωρίς να υπάρξει καμία διαφωνία.

«Πάμε πολύ καλά. Ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε άμεσα, ακαριαία», δήλωσε ο κ. Λέκκας στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Λέκκας – που διανυκτέρευσε στον ΟΑΣΠ – υπογράμμισε ότι υπάρχει επιφυλακή και πλήρης συντονισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τουλάχιστον 40 μετασεισμοί

Ο σεισμός 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14:13 την Παρασκευή στην περιοχή της Μαγούλας, έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο ισχυρότερος μετασεισμός σημειώθηκε περίπου μια ώρα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ και ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Save

Έκτοτε έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 49 μετασεισμοί. Δύο ήταν έντασης 3 Ρίχτερ, 12 άνω των 2 Ρίχτερ και 27 κάτω από δύο Ρίχτερ. Όλοι οι μετασεισμοί έρχονται από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας.

Keywords
Τυχαία Θέματα