''kataστροφικη για το πανεπιστημιο η πολιτικη της κυβερνησησ''...

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική για το πανεπιστήμιο, δήλωσε στον Alpha 98,9 o πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γ. Μυλόπουλος.
Ο κ. Μυλόπουλος έκανε λόγο...
για απολύτως αυθαίρετες κινήσεις από πλευράς της κυβέρνησης: «η αιτία του αδιεξόδου είναι ότι εφαρμόζει ένα μέτρο και δεν έχει πείσει κανέναν ότι είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος» τόνισε.
«Ξεκινούν από την παραδοχή από υπάρχει πλεονάζον
προσωπικό, αποφάσισαν πόσοι πρέπει να φύγουν χωρίς να έχουν τα στοιχεία. Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα έχουμε 3 υπαλλήλους ανά 100 φοιτητές, πολύ χαμηλότερο αριθμό από πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική» πρόσθεσε.
Ο πρύτανης του ΑΠΘ έκανε λόγο για ιδεοληψία «σε επίπεδο καφενείου».
«Σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο φεύγουν με τη διαθεσιμότητα οι 3 στους 4 υπαλλήλους, οι φοιτητές έχουν διπλασιαστεί, οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν μειωθεί» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, υπήρξε ανταπόκριση από τα πανεπιστήμια στο κάλεσμα του υπουργείου για την αξιολόγηση και απεδείχθη ότι τα πανεπιστήμια έχουν δυόμισι χιλιάδες κενές θέσεις. «Πέταξαν το συμπέρασμα στο καλάθι των αχρήστων κι αποφάσισαν μόνοι τους ότι πρέπει να φύγουν 1.300 υπάλληλοι» πρόσθεσε.
Το ΑΠΘ είναι απολύτως αντίθετο στο μέτρο της διαθεσιμότητας, αν και λειτουργεί το πανεπιστήμιο, κατέληξε ο πρύτανης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα