Σε επιφυλακη η ελας μετα την προκηρυξη για τη επιθεση στο ν.ηρακλειο...

Σε επιφυλακή εχουν τεθεί αστυνομικοί και αστυνομικά τμήματα, μετά την ανάληψη ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» για το εν ψυχρώ χτύπημα...
με δύο νεκρούς έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Οι απειλές που εκτοξεύει η οργάνωση μέσω της προκήρυξης για αντίποινα αλλά και για νέες επιθέσεις έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα ανώτατα κλιμάκια
της ΕΛ.ΑΣ., που δεν κρύβουν την ανησυχία τους, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σημειωθεί και νέο δολοφονικό χτύπημα.
Χαρακτηριστική για το κλίμα που επικρατεί στην Κατεχάκη είναι η δήλωση ανώτατου αξιωματικού «το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα καθώς και όσα γράφονται στην προκήρυξη δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών που γνωρίζουν καλά τα θέματα τρομοκρατίας και έχουν σκιαγραφησει το προφίλ των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, η νεα γενιά τρομοκρατών δεν δειχνει να ενδιαφέρεται για χτυπήματα «σταθερών στόχων» όπως κτήρια, αλλά για χτυπήματα «ανθρώπινων στόχων».
Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και μέρες εχουν δοθεί αυστηρές εντολές κυρίως σε αστυνομικούς φρουρούς ΑΤ, άνδρες των δίκυκλων ομάδων ΔΙΑΣ - ΔΕΛΤΑ που κινούνται συνεχώς στον δρόμο και αστυνομικούς που πραγματοποιούν πεζές περιπολίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε εγρήγορση.
Τους φόβους της ΕΛ.ΑΣ. έρχονται να επιβεβαιώσουν αναφορές ότι λίγες ημέρες πριν μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού η οποία δεν έφερε πινακίδα κινούνταν ύποπτα κοντά σε τρία τουλάχιστον αστυνομικά τμήματα των βορείων προαστίων, το ένα εκ των οποίων στο παρελθόν εχει υπάρξει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.
Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής που έχει κληθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της αιματηρής επίθεσης έξω απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξονυχιστική μελέτη των βίντεο της δολοφονίας αλλά και οι καταθέσεις των μαρτύρων, έχουν δώσει χρήσιμα στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ. Ήδη άντρες της Αντιτρομοκρατικής εχουν καταρτίσει λίστα υπόπτων, χωρίς ωστόσο να εχουν προχωρήσει στην προσαγωγή και ανάκριση κάποιου.
«Η υπόθεση ειναι πολύ σοβαρή και δεν ενδείκνυται για βεβιασμένες κινήσεις» λέει χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός.
Σημειώνεται οτι η Αστυνομία, σε ανακοίνωση της λίγες μερες μετά το αιματηρό χτύπημα, είχε δώσει βίντεο και φωτογραφίες του εκτελεστή, ο οποίος ειναι άνδρας αδύνατος, ύψους 1.70 -1.75 μ. ενω χαρακτηρίζεται ψύχραιμος, ψυχρός και αδίστακτος.
Άλλος ένας γρίφος για την ΕΛ.ΑΣ. ο οπλισμός στην Ιπποκράτειο ΠολιτείαΤην ίδια ώρα, πονοκέφαλο στην Αντιτρομοκρατική έχει προκαλέσει το πολεμικό υλικό το οποίο βρέθηκε θαμμένο σε δασική έκταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία το προηγούμενο Σάββατο.
Μπορεί η βαλλιστική έρευνα που έγινε στα τέσσερα Καλάσνικοφ να έδειξε ότι είναι «καθαρά», -δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια- ωστόσο το μυστήριο ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν την υπόθεση, πού θα χρησιμοποιούνταν και αν ανήκουν σε ποινικούς ή τρομοκράτες παραμένουν.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο οπλισμός αποτελείτο απο τέσσερα Καλάσνικοφ, 10 χειροβομβίδες και 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ήταν επιμελώς φυλαγμένος μέσα σε πλαστικό βαρέλι. Οπως έγινε γνωστό, όλα ήταν τυλιγμένα μέσα σε σακούλες ώστε να προστατεύονται απο την υγρασία.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα