Καταληψη αεροπορικης βασης απο ανταρτες στο χαλεπι...

09:26 7/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι αντάρτες οι οποίοι πολεμούν ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία κατέλαβαν κομβικής σημασίας αεροπορική βάση στην επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης...
Το φιλικό προς τους αντάρτες Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Μανάγκ νωρίς το πρωί της Τρίτης.
Η αντιπολίτευση προσπαθούσε να καταλάβει τη συγκεκριμένη βάση από το 2012.
Οι σύροι αντάρτες κατέλαβαν πρόσφατα και χωριά στην επαρχία της Λατάκιας, η οποία αποτελεί την καρδιά της αλαουΐτικής
σέχτας, από την οποία προέρχεται η οικογένεια Άσαντ, κοντά στις ακτές της Μεσογείου.
Ωστόσο, οι πιστές στο καθεστώς δυνάμεις έκαναν επίσης στρατιωτικές προόδους το τελευταίο διάστημα, στις πόλεις της Δαμασκού και της Χομς, καθώς και σε άλλα σημεία της επαρχίας του Χαλεπίου.
Ενώ η μάχη της Μενάγκ συνεχιζόταν, η κυβέρνηση του κ. Άσαντ εόρταζε τη νίκη της στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, με τον σύρο υπουργό Άμυνας να περιοδεύει στη συνοικία Χαλιντιγιέχ, η οποία πρόσφατα ανακαταλήφθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Η αεροπορική βάση της Μενάγκ βρισκόταν αποκλεισμένη εντός κατεχόμενου από τους αντάρτες εδάφους, βορείως του Χαλεπίου, και βρισκόταν υπό πολιορκία από τον Δεκέμβριο του 2012.
Στο χώρο της βάσης είχαν απομείνει μόλις 70 κυβερνητικοί στρατιώτες, στους οποίους επιτέθηκαν εννέα διαφορετικές ανταρτικές ομάδες, μετά από επίθεση αυτοκτονίας την οποία πραγματοποίησε στο σημείο όπου ήταν οχυρωμένοι ένας σαουδάραβας μαχητής.
Τουλάχιστον 10 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους στη μάχη, ενώ μεταξύ των κυβερνητικών στρατιωτών, κάποιοι έχασαν τη ζωή τους και κάποιοι αιχμαλωτίστηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα