Κατακορυφη ''βουτια'' της ελλαδας στον συνεδριακο τουρισμο...

12:15 17/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Μπορεί ο ελληνικός τουρισμός συνολικά να καταγράφει ρεκόρ σε έσοδα και αριθμό επισκεπτών, δε συμβαίνει ...
ωστόσο το ίδιο και στο κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού, ο οποίος έχει πέσει από την 19η θέση στην 40η στον παγκόσμιο χάρτη.

Οι Έλληνες οργανωτές συνεδρίων δηλώνουν απογοητευμένοι και αποθαρρυμένοι από την στάση της ελληνικής Πολιτείας, τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού και διαπιστώνουν διστακτικότητα ή ακόμη και άρνηση των αλλοδαπών οργανωτών να αναθέσουν τα συνέδριά τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα
με τον κ. Ντίνο Αστρά, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων -HAPCO, που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες forum για το συνεδριακό τουρισμό στη χώρα μας, έχει καταγραφεί συρρίκνωση διοργανώσεων των εθνικών συνεδρίων σε ποσοστό πάνω από 40%, ενώ σε ποσοστό άνω του 50% διαμορφώνεται η μείωση των διεθνών συνεδρίων. "Την ίδια στιγμή, η Ιρλανδία καταγράφει αύξηση συνεδριακού τζίρου κατά τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό ετησίως και το συνεδριακό κέντρο του του Δουβλίνου από το 2010 μέχρι το 2014 υποδέχεται 1.000.000 συνέδρους με δείκτη ικανοποίησης πελατών στο 96%, το Λίβερπουλ κατασκευάζει ένα νέο κέντρο διπλάσιας χωρητικότητας το οποίο θα εγκαινιαστεί στο τέλος του 2015, ενώ η Βαρκελώνη συνεργάζεται με τη Βιέννη για τη διοργάνωση των ετησίων πανευρωπαϊκών συνεδρίων της Ευρωπαϊκής Γαστρεντερολογικής με ετήσιο τζίρο 25 εκατ. ευρώ ανά πόλη και ένα σύνολο εξαετίας στα 150 εκατ. ευρώ".

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα