ΚΑΣΤΡΟ : "ΕΧΩ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2006"...

19:52 22/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Την παραίτησή του από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας το 2006, αποκάλυψε σε άρθρο του σε εφημερίδα της χώρας ο Φιντέλ Κάστρο. Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας μεταβίβασε την εξουσία της χώρας στον αδερφό του Ραούλ το 2006, εξαιτίας...


των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Η αποκάλυψη έγινε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα, τρεις εβδομάδες πριν το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, κατά το οποίο αναμένεται να επικυρωθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα και να οριστεί ο αντικαταστάτης του Κάστρο.
"Παραιτήθηκα χωρίς
να διστάσω από όλες τις κρατικές και πολιτικές μου ευθύνες, συμπεριλαμβανομένης αυτής του πρώτου γραμματέα του Κόμματος, όταν ήμουν άρρωστος και δεν προσπάθησα ποτέ να τις ασκήσω μετά τη διακήρυξη της 31ης Ιουλίου 2006, ούτε όταν η υγεία μου βελτιώθηκε περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, παρόλο που συνεχίζουν να με αποκαλούν με αυτό τον τρόπο", έγραψε ο Φιντέλ Κάστρο.
Παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, σύμφωνα με τα κουβανικά ΜΜΕ, το 6ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, αναμένεται να απασχολήσει από τις 16 έως τις 19 Απριλίου η ανανέωση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.
Ο 84χρονος σήμερα Φιντέλ Κάστρο, ήταν επικεφαλής του ΚΚΚ από τον Ιούλιο του 1965, όταν ιδρύθηκε.
Keywords
Τυχαία Θέματα