Καμμενος: tiς επομενες μερες θα ορισουμε αποκλειστικη οικονομικη ζωνη...

Στην τελετή ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό της Πυραυλακάτου «Ρίτσος» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις...
της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, παρευρέθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Πολεμικό Ναυτικό μας και για την ενίσχυση της ναυτικής ισχύος της χώρας μας, που είναι σήμερα, σε μια εποχή που περιβαλλόμαστε από ένα τόξο
αστάθειας, απαραίτητη όσο ποτέ».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι μια ναυτική δύναμη, με τεράστια και ένδοξη ναυτική παράδοση, τόσο στο πολεμικό όσο και στο εμπορικό ναυτικό. Η χώρα μας έχει συμφέροντα σε όλες τις θάλασσες που μας περιβάλουν, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να τα εγκαταλείψει και ιστορικά δικαιώματα που δεν επιτρέπεται ποτέ να φαλκιδέψει. Επίσης, η διατήρηση ανοικτών θαλασσίων γραμμών επικοινωνίας μας, η ενεργειακή ασφάλεια, για μια ναυτική χώρα σαν τη δική μας είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας κυριαρχία. Το Πολεμικό μας Ναυτικό, αυτά μας τα εγγυάται, σε μία περίοδο όπου εντός των επομένων ημερών και μηνών καλούμεθα να ορίσουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας».

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο, τι μπορούμε να πετύχουμε, όταν εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αφοσίωση».

Αναφερόμενος στο πλοίο το χαρακτήρισε «σύγχρονο, με μεγάλες δυνατότητες, εξοπλισμένο με την αιχμή της τεχνολογίας. Μέσα από αυτό, ο ελληνικός λαός βλέπει ότι τα χρήματα και οι θυσίες του αποκτούν αντίκρισμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Η Πυραυλάκατος «ΡΙΤΣΟΣ», φέροντας το όνομα του ηρωικού Ανθυποπλοιάρχου Νικόλαου Ρίτσου, ο οποίος στις 12 Νοεμβρίου 1912 θυσίασε τη ζωή του στο βωμό της ελευθερίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του Αρχηγού Στόλου από τον αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ στον αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμμενος,kammenos