'ΚΑΛΕΣΜΑ' ΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

14:17 6/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ανοικτή επιστολή προς τις δημόσιες επιχειρήσεις, τους ΟΤΑ, τις δημοτικές επιχειρήσεις και τους γεωργικούς συνεταιρισμούς που έχουν καθυστερούμενες οφειλές καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, απέστειλε ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Στην επιστολή του ενημερώνει τους οφειλέτες, για τις δυνατότητες διακανονισμού και... αποπληρωμής που παρέχει η πρόσφατη ασφαλιστική ρύθμιση. Μεταξύ των ευνοϊκών όρων που προβλέπει είναι η κεφαλαιοποίηση του συνόλου των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις και οι φορείς μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010
και η καταβολή ενός μικρού μέρους της συνολικής οφειλής με προσαύξηση της τάξης του 20% επί των μηνιαίων εισφορών που πληρώνουν, υπό την προϋπόθεση ότι η δόση δεν πέφτει κάτω από τα 150 ευρώ το μήνα.
Για όσους οφειλέτες υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή και τηρούν τους όρους της, θα χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, δίμηνης διάρκειας. Για όσους δεν ενταχθούν και δεν καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές τους, όπως αναφέρει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος στην επιστολή του, θα εφαρμοστούν άμεσα και χωρίς εξαίρεση, αναγκαστικά μέτρα. Μεταξύ αυτών είναι η επιβολή κατάσχεσης κινητής ή ακίνητης περιουσίας, τόσο των περιουσιακών στοιχείων των νομικών προσώπων όσο και της ατομικής περιουσίας των υπευθύνων. Επιβολή κατάσχεσης εις χείρας τρίτου, εγγραφή υποθήκης επί ακινήτων περιουσιακών στοιχείων και τέλος πλειστηριασμός επί των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων. Για όσους οφειλέτες δεν προλάβουν να αποπληρώσουν την οφειλή τους μέχρι το τέλος του 2012 μπορούν να κάνουν διακανονισμό δόσεων (36 – 48 δόσεις) για το υπόλοιπο της οφειλής τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα