ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

12:41 6/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Η ανάπτυξη στην Ασία τροφοδοτεί την οικονομία της Αυστραλίας η οποία παρέχει σειρά πρώτων υλών, ένας τομέας στον οποίο παρατηρείται έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και αύξηση της ζήτησης μεταναστών. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Αυστραλίας (Business Council of Australia) πιέζει την... αυστραλιανή κυβέρνηση να αυξήσει τον αριθμό των μεταναστών που θα μπουν στη χώρα τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Οι βιομήχανοι εκτιμούν, ότι το έλλειμμα ειδικευμένου προσωπικού απειλεί άμεσα τη βιομηχανία εξόρυξης μεταλλευμάτων, έναν ηγετικό κλάδο της χώρας ο οποίος συντήρησε την αυστραλιανή οικονομία κατά την
περίοδο της κρίσης και εξακολουθεί να παράγει αξιοσημείωτο εισόδημα.Εισηγούνται, δε, ως ελάχιστο αριθμό μεταναστών 180.000 ετησίως καθώς η οικονομία διαφοροποιείται και οι ανάγκες σε ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό αυξάνονται σχεδόν καθημερινά.Κατόπιν τούτου, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η αυστραλιανή κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση της Ινδίας την επαγγελματική ειδίκευση 100.000 Ινδών σε αυστραλιανά πανεπιστήμια και τεχνικές σχολές, το ένα τρίτο των οποίων θα απορροφηθεί εργασιακά στην Αυστραλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα