Ιταλια: θυσιες απο ολους ζητα ο ναπολιτανο

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο σε μήνυμά του προς τους πολίτες κατέστησε σαφές ότι «όλοι πρέπει να κάνουν θυσίες». Ο Ιταλός πρόεδρος τόνισε ότι η Ιταλία πρέπει να αντιμετωπίσει τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την οικονομία της. Πρόσθεσε...
ότι χρειάζονται θυσίες από μέρους όλων των πολιτών ώστε να γίνουν οι αναγκαίες επιλογές και να προστατευθεί η ανάπτυξη.

Την Παρασκευή η Βουλή της Ρώμης, πρόκειται να δώσει το «πράσινο φως» στην δέσμη μέτρων ύψους είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώ της κυβέρνησης
του Μάριο Μόντι. Τα μόνα κόμματα που αναμένεται να καταψηφίσουν τα μέτρα είναι η Λέγκα του Βορρά και η κεντροαριστερή «Ιταλία των Αξιών», του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των μέτρων, εξασφαλίσθηκε, τελικώς, η σύνδεση των συντάξεων μέχρι 1.400 ευρώ με την ετήσια άνοδο του πληθωρισμού, η βαθμιαία εφαρμογή του φόρου πρώτης κατοικίας (θα ισχύσει φοροαπαλλαγή πενήντα ευρώ για κάθε παιδί) και έκτακτη εισφορά του 15% για τις συντάξεις που ξεπερνούν τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Ο Μάριο Μόντι, δεν κατάφερε να εντάξει στα οριστικά μέτρα προς ψήφιση, την απελευθέρωση που αφορά στα ταξί και τα φαρμακεία, όπως και τον επανακαθορισμό κύριων κανόνων που σχετίζονται με την πρόσβαση στα κλειστά επαγγέλματα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 19 του μηνός, οι τρεις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, Cgil, Cisl και Uil, έχουν προκηρύξει γενική απεργία όλων των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα