Ιραν - χρυση αυγη - ενεργεια θεματα της συναντησης του αντωνη σαμαρα - βενιαμιν νετανιαχου στο ισραηλ (φωτο)

11:52 9/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα σημαντική είναι η... επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ισραήλ, θέματα όπως του άξονα ΗΠΑ-Ελλάδος-Κύπρος-Ισραήλ είναι... κρίσιμα για την...
πορεία της χώρας μας κυρίως στην ενέργεια και στην νέα
τάξη των οικονομικών πραγμάτων του νέου γεωστρατηγικού τοπίου διεθνώς....
Κοινή γραπτή δήλωση, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή» υπέγραψαν o Αντώνης Σαμαράς και o Βενιαμίν Νετανιάχου στη συνάντησή τους χθες.Ο κ. Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικά :Αντώνης ΣαμαράςΤα δύο κράτη είναι δεσμευμένα στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής.Η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να βοηθήσουν να αποτελέσουν κρίκο του Ισραήλ με τη Ευρωπαϊκή Ένωση. συνεργασίας.
Οι τρεις χώρες, μπορούν επίσης να δώσουν την εικόνα της ειρήνης, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας για την περιοχή.Υπάρχουν πολλά ακόμη να κάνουμε, είναι μόνο η αρχή.

Ο κ. Νετανιάχου δίνοντας τα συγχαρητήριά του στον Αντώνη Σαμαρά για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης τόνισε:Νετανιάχου

Ήθελε ηγεσία, κουράγιο και δύναμη, όμως οι αγορές καταλαβαίνουν πως κάτι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα.Ενθαρρύνω τους Ισραηλινούς να επενδύσουν στην Ελλάδα.Ο έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι.
Δίνω συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό και για την αντιμετώπιση των νεοναζί.

Ελλάδα και Ισραήλ έχουν μακρά ιστορία, Αθήνα και Ιερουσαλήμ είναι οι κοιτίδες του δυτικού πολιτισμού, σήμερα όμως είναι δύο σύγχρονες δυτικές δημοκρατίες που μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας, της ασφάλειας και του τουρισμού.

Μετά τις συναντήσεις των υπουργών υπογράφηκαν μία σειρά συμφωνίες και πρωτόκολλα συνεργασίας σε πολλούς τομείς:Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη Ναυτική Εκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.Συμφωνία Τουριστικής συνεργασίας η Όλγα ΚεφαλογιάννηΔύο συμφωνίες για αντιμετώπιση του εγκλήματος και την πολιτική προστασία ειδικά στην πυρόσβεση ο Νίκος Δένδιας.Κοινή διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας ο Γιάννης Μανιάτης.Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα του Αθλητισμού ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.Διακηρυξη για συνεργασία στη Ναυτική Εκπαίδευση ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.Πρόγραμμα εκπαιδευτικής συνεργασίας υπέγραψε ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος.Συνεργασία για παραγωγή Ταινιών υπέγραψε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Βενιαμίν Νετανιάχου ως υπουργό Εξωτερικών.Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στο Πανάγιο Τάφο ενώ ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος του απέδωσε τα διάσημα του Παναγίου Τάφου και τον Μεγαλόσταυρο. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε: "καταλαγή, ειρήνη και αγάπη. Είμαστε δίπλα σας και όλοι εδώ παίρνουμε δύναμη από εσάς. Ο αγώνας σας είναι πολυσήμαντος"Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στην περιοχή δίνει έναν... άλλο αέρα στις σχέσεις Ελλάδος-Ισραήλ....Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα