Η τουρκία προκαλεί πάλι με χάρτες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

10:30 3/6/2020 - Πηγή: Fimotro

Συνεχίζει τις προκλήσεις και το πολεμικόκλίμα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα και συνεχίζει να μιλά για συνέχιση γεωτρήσεων και μάλιστα – αυτή τη φορά – εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός ΣΚΑΙ, ο υπεύθυνος της αεροναυτιλίας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δημοσίευσε δύο χάρτες.

Ο ένας δείχνει τα νέα σημεία, όπου η Τουρκία σχεδιάζει να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δίπλα από

τη Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κάσο και την Κρήτη και ο άλλος δείχνει όλη την Ανατολική Μεσόγειο να είναι δική της!

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη το Συμβούλιο Εθνική Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε για περισσότερες από 3,5 ώρες, επέμεινε στα περί ερευνών λέγοντας ότι «η Άγκυρα θα συνεχίσει τις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς καμιά υποχώρηση».

«Εγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παικτών που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα» ανέφερε η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

The post Η Τουρκία προκαλεί πάλι με χάρτες εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα