Η τακτικη που θα ακολουθησει ο συριζα σην τριημερη συζητηση στη βουλη...

20:44 8/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Στην παρουσίαση των προγραμματικών θέσεών του περισσοτερο και λιγότερο στην αποδόμηση της κυβέρνησης θα στοχεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την τριήμερη συζήτηση ...
που ξεκίνησε σήμερα στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση.

Η γραμμή της Κουμουνδούρου, όπως τη συζήτησε χθες η κοινοβουλευτική ομαδα του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα
θα ειναι κυρίως η προβολή της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο η... αντιπολίτευση στην κυβερνηση.

Ο κ. Τσιπρας ζητησε μάλιστα να μην απαντήσουν οι βουλευτες του σε προκλήσεις των κυβερνώντων και να αποφύγουν το κλιμα τεχνητής πόλωσης που πιθανόν θα επιχειρήσει να προκαλέσει το κυβερνητικό στρατόπεδο για λόγους αποπροσανατολισμού της συζήτησης.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει την απουσία του πρωθυπουργού κατά την έναρξη της συζήτησης και την "αντικατάστασή" του απο τον Μάκη Βορίδη. Για το κομμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης αυτο ειναι μια "θεσμική αταξία", αλλά και ενδεικτικό των ακροδεξιών τάσεων της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατηγορήσει τον κ. Σαμαρα ότι προσβάλλει το κοινοβούλιο με την απουσία του. Θα αξιοποιήσει ταυτόχρονα την απόφαση της ΝΔ να μην ορίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, επιρρίπτοντας στο κυβερνών κομμα αμηχανία και προσπάθεια αποδοκιμασίας των ακραίων θέσεων του βουλευτή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αυταπάτες για το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης θεωρώντας ότι η κυβερνηση θα λάβει τελικά την πλειοψηφία των βουλευτών και δεν θα υπάρξουν τριγμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Εκτιμούν όμως ότι το μήνυμα θα ειναι σαφώς πως πρόκειται για μια απο τις τελευταίες "παραστάσεις" της κυβέρνησης και ότι ειναι θεμα χρόνου οι εκλογές, δηλαδή μέχρι την προεδρική εκλογή.

Σημειωτέον ότι τη συζήτηση θα ανοίξει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο υπεύθυνος του προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης, που θεωρείται και αρχιτέκτονας της ήπιας γραμμής για την διαπραγμάτευση του χρέους.
Keywords
Τυχαία Θέματα