''παρανομες οι ενεργειες της τουρκιας στην κυπριακη αοζ''...

20:14 8/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Παράνομες χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Gus Bilirakis, επικεφαλής της αντιπροσωπείας...
βουλευτών της Βουλής των ΗΠΑ που επισκέπτονται την Ελλάδα, κατά την συνάντησή του με τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο
κ. Bilirakis υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, επεσήμανε πως πάντα η Ελλάδα και οι ΗΠΑ βρίσκονταν στην ίδια πλευρά και τόνισε: « Η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ σχετικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις μας κάνει πολύ υπερήφανους, διότι οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας συνιστούν παραβίαση, παρανομία». Επισήμανε δε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στην Τουρκία, ώστε να ξαναδούμε την Κύπρο ενωμένη. Αύριο θα επισκεφτούμε την Κύπρο και θα συζητήσουμε εκεί το θέμα. Οσον αφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ελπίζω να βρεθεί λύση το δυνατόν συντομότερα προς το συμφέρον της Ελλάδας. Τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τη Χώρα, όπως το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, θεωρούμε πως πρέπει να επιλυθούν γιατί αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε: « Έχουμε ήδη διανύσει ένα πολύ δύσκολο δρόμο θυσιών του Ελληνικού λαού, που ευτυχώς τώρα αρχίζουν να πιάνουν τόπο, ώστε να μπορεί η χώρα μας να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία» ενώ ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Γιάννης Τραγάκης αναφέρθηκε σε βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων, όπως είναι οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια για το ζήτημα του ονόματος, το Κυπριακό και οι συνομιλίες που διακόπηκαν με ευθύνη της τουρκικής πλευράς και το θέμα της ΑΟΖ, με τη σημαντική δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκης των παραβιάσεων της Κυπριακής ΑΟΖ.

Συνάντηση των Αμερικανών γερουσιαστών και με τον Δ.Αβραμόπουλο
Με τους τέσσερις Αμερικανούς γερουσιαστές Gus Bilirakis, Michele Bachmann, Jack Kingston και Gregory Meeks που επισκέπτονται την Ελλάδα συναντήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσία της Επιτετραμμένης στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα Suzanne Lawrence.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα