Η συγκινηση του πρωθυπουργου...

18:46 9/2/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ...
"Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού και θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους''. Με τα λόγια αυτά ο νέος πρωθυπουργός...
έκλεισε τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, δεχόμενος το παραταιταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της συγκυβέρνησης. Ο ίδιος προκειμένου να τους ευχαριστήσει τοποθέτησε το χέρι του στην καρδιά του, ενώ με δυσκολία κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Η έντονη συναισθηματική φόρτιση του Αλέξη Τσίπρα κατά την
πρώτη του ομιλία, ως πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο τόνος της φωνής του, η γλώσσα του σώματος του, αλλά και το βλέμμα του έδειχναν ότι πλέον έχει μπει για τα καλά στο ...πετσί του νέου πολιτικού του ρόλου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς γνωρίζει καλά τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, ενώ όπως τονίζουν το πάθος του κυριαρχεί σε κάθε ομιλία του.

Μόνο που χθές κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων του, έφτασε στο αποκορύφωμα. «Γενικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που διακατέχεται παθαιάζεται κατά τη διάρκεια των ομιλιών του. Χθες όμως ήταν πιο έντονα συναισθηματικά φορτισμένος. Πρόκειται για έναν πολιτικό ο οποίος μιλάει αργά, δίνει έμφαση στα σημεία που θέλει να τονίσει, ενώ έχει πάρει κι ορισμένα σημεία από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Αλέξης Τσίπρας βιώνει το ρόλο του. Καταφέρνει και πείθει με το πάθος του. Μπαίνει στο ρόλο του νοητικά και καταφέρνει εύκολα να βγάζει το συναίσθημα, έτσι όπως έγινε κι χθες», λέει στο protothema.gr, ο φυσιογνωμιστής Εβανς Γεωργουλάκης.

Πάντως παρά την συναισθηματική του φόρτιση, η... γλώσσα του σώματος του όπως τονίζουν οι ειδικοί παρέμεινε χαλαρή. Όλες οι κινήσεις των χεριών ήταν ήρεμες, ενώ το βλέμμα του δεν... χάθηκε ούτε μια στιγμή στο χώρο του κοινοβουλείου.

Σε δύο μέρη χώρισε την συμπεριφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Όπως τόνισε ο γνωστός ψυχίατρος η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν εντελώς φυσιολογική λόγω και του έντονου κλίματος που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή στη χώρα.

Χωρίζοντας την ερμηνεία του σε δύο μέρη, το επιστημονικό κομμάτι από την μια και το ανθρώπινο κομμάτι από την άλλη, ο κύριος Σούρας ανέφερε χαρακτηρίστηκα για το επιστημονικό κομμάτι πως: «Όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπως αυτή που βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, που περιμένει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που έχει προαναγγείλει, σύγχρονος οι μισοί Έλληνες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή επάνω του και επίσης υπάρχει ένα αρνητικό Ευρωπαϊκό «μπετόν αρμε» τουλάχιστον μέχρι σήμερα, τότε το αποκύημα όλων αυτών των καταστάσεων είναι μια συναισθηματική φόρτιση που επιφέρει αγωνία, δάκρυ και συγκίνηση. Ο ίδιος είναι υπόλογος για τα λεγόμενα του την προεκλογική περίοδο. Ζει με το άγχος της επιτυχίας ή της αποτυχίας και συγχρόνως έχει να παλέψει την αδιαλλαξία πολλών εταίρων του. Το τίμημα όλων αυτών έχει να κάνει με μια σωματική και ψυχική κούραση».

Τελώντας την περιγραφή του σχετικά με την αντίδραση του Πρωθυπουργού πρόσθεσε για το ανθρώπινο κομμάτι ότι: «Ξεχνάμε τον πολύμηνο αγώνα και την ηλικία ενός ατόμου που αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν θα πρέπει να δικαιολογήσουμε έναν 40χρονο ο οποίος δεν έχει πορωθεί ακόμη από το «πολιτικό γίγνεσθαι» και αφήνει το συναίσθημα να ξεχειλίσει; Είναι εντελώς φυσιολογικό και ανθρώπινο κάποιος να μην στηρίζεται μόνο στον ξύλινο πολιτικό λόγο αλλά να εκφράζεται και μέσα από το συναίσθημα του».
Keywords
Τυχαία Θέματα