''αντιπαλος του λαου δεν ειναι η τροικα, αλλα το κεφαλαιο''...

17:00 9/2/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ...
Ως μάχη χωρίς αντίκρισμα στα προβλήματα του λαού περιέγραψε τις κρίσιμες...
διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά. Για ποιο σκοπό όμως;» αναρωτήθηκε για να συνεχίσει «Αποτελεί τμήμα της γενικότερης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις αστικές τάξεις για διαχείριση υπερχρεωμένων κρατών.
Επιθυμούν να αποδεσμευτούν περισσότεροι
κρατικοί πόροι για να στηριχθεί το κεφάλαιο. Γίνεται διαπάλη για ποιο ηγεμονικό κέντρο θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Το θέμα δεν είναι ποιο στρατόπεδο θα επιλέξει ο λαός. Να επιλέξει δηλαδή ανάμεσα στην Σκύλλα ή Χάρυβδη, τις ΗΠΑ ή την Γερμανία» κατέληξε.

Υποστήριξε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων «η όποια αλλαγή της ασκούμενης δημοσιονομικής πολιτικής δεν θα συνιστά πολιτική προς όφελος του λαού. Δεν θα οδηγήσει στη βελτίωση των κοινωνικών στρωμάτων. Το προηγούμενο κούρεμα του χρέους συνοδεύτηκε από νέα μέτρα λιτότητας».

Είπε ότι ο αντίπαλος του λαού δεν είναι «η τρόικα αλλά το κεφάλαιο» και κάλεσε τους πολίτες να μην εγκλωβιστούν σε αυτή την διαπάλη. Τέλος ξεκαθάρισε πως: «δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ούτε δίνουμε ανοχή θα ήταν προσβολή και καταψηφίζουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα