Η μαυρη τρυπα στο σημερινο πολιτικο συμβουλιο του πασοκ...

09:12 9/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου θα συνεδριάσει σήμερα, στη 1.00 μ.μ., το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να τεθούν τα οικονομικά του Κινήματος, ένα θέμα που...
πυροδότησε την περασμένη εβδομάδα τριβές μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ...
Επί τάπητος θα τεθούν επίσης και μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται στο προσκήνιο,
όπως οι κλαδικές συμβάσεις και η μετενέργεια, ο αντιρατσιστικός νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης, το θέμα των αυθαιρέτων, η εφαρμογή των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας, το ενδεχόμενο κήρυξης απεργίας των εκπαιδευτικών πάνω στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, κτλ.
Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Γ. Παπανδρέου, νέο θόρυβο προκάλεσαν, στο μεταξύ, δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κινήματος από τη Σοσιαλιστική Διεθνή (στην οποία -υπενθυμίζεται- προεδρεύει ο τελευταίος) με αφορμή πρωτοβουλία του SPD για την ίδρυση ενός νέου φορέα προοδευτικών δυνάμεων.
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισαν επ΄αυτού ότι το Κίνημα, όπως και τα άλλα κόμματα-μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), μετέχει στην Σοσιαλιστική Διεθνή, αλλά μετέχει και ως ιδρυτικό μέλος και στην Progressive Alliance (PA), η συγκρότηση της οποίας ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στη Ρώμη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υπενθύμιζαν τα στελέχη της Ιπποκράτους, μετείχε μάλιστα ως ομιλητής στη σχετική δημόσια εκδήλωση, ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης είχε συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του, μεταξύ των οποίων ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (ηγέτης του SPD Γερμανίας), ο Αρλέμ Ντεζίρ (ηγέτης του PS Γαλλίας), ο Βίκτορ Πόντα (Πρωθυπουργός της Ρουμανίας και ηγέτης του PSD) και ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι (ηγέτης του DP Ιταλίας), κ.ά.
«Στην PA δεν μετέχουν μόνο σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα, αλλά και προοδευτικά-δημοκρατικά κόμματα, κινήματα ή οργανώσεις, με τη μορφή διεθνούς δικτύου», επεσήμαναν οι ίδιοι κύκλοι, ξεκαθαρίζοντας ότι «η στάση των κομμάτων που είναι μέλη ή παρατηρητές της ΣΔ δεν προσδιορίζεται απέναντι στη ΣΔ με κριτήριο την συγκρότηση της PA ή την συμμετοχή σε αυτήν».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα