Πρωτα αποχωρηση ασαντ και μετα πολιτικη λυση λεει η αντιπολιτευση στη συρια...

08:41 9/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Διαφορετική άποψη για το πως θα βρεθεί «πολιτική λύση» στη Συρία από αυτή που προτείνουν ΗΠΑ και Ρωσία εξέφρασε η συριακή αντιπολίτευση θέτοντας ως προϋπόθεση να προηγηθεί η αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ...

«Ο εθνικός συνασπισμός χαιρετίζει τις διεθνείς προσπάθειες που έχουν ως αίτημα μια πολιτική λύση, η οποία θα κάνει πραγματικότητα τις προσδοκίες του συριακού λαού για ένα δημοκρατικό κράτος,
όμως αυτή μπορεί να ξεκινήσει μόνον με την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και του καθεστώτος του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αντιπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι ΗΠΑ και Ρωσία είχαν πετύχει τον Ιούνιο του 2012 την αποκαλούμενη συμφωνία της Γενεύης η οποία προβλέπει μια μετάβαση στη Συρία χωρίς να διευκρινίζει τι θα γίνει με τον πρόεδρο Άσαντ.
Η συριακή αντιπολίτευση επιμένει εδώ και καιρό ότι ο Άσαντ πρέπει να φύγει από την εξουσία προτού ξεκινήσει οποιοσδήποτε διάλογος με στόχο μια πολιτική ρύθμιση.
Αντιθέτως οι συριακές αρχές δηλώνουν ότι η τύχη του Σύρου προέδρου θα αποφασιστεί στις προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν το 2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα