''η μαχη εναντια στην τρομοκρατια ειναι διαρκησ''...

«Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους μας και ιδίως στην ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, ότι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας...

Όπως είπε, μετά την παρουσίαση των αποτελέσματων της φετινής αντιπυρικής περιόδου, στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, «υπήρξε κάποτε η ψευδαίσθηση ότι με το τέλος της 17 Νοέμβρη, τελειώσαμε με αυτό. Αποδεικνύεται κάθε μέρα, ότι αυτό δεν είναι αλήθεια».
Η απάντησή μας, τόνισε ο κ. Δένδιας, «είναι καταρχήν η επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά κυρίως η συστράτευση της κοινωνίας απέναντι στο φαινόμενο, καθολική
απόρριψή του απ' όλα τα κόμματα και από όλους τους κοινωνικούς φορείς».
Τη Δευτέρα, ο καταζητούμενος για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» Νίκος Μαζιώτης, ταυτοποιήθηκε... μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, ως ένας εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας τον περασμένο Ιούλιο.
Οι αρχές προχώρησαν μάλιστα στη δημοσιοποίηση 15 φωτογραφιών από κάμερες που κατέγραψαν τη ληστεία, εκ των οποίων στις εννέα εμφανίζεται –σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- ο Ν. Μαζιώτης. Η λεία των δραστών της ληστείας που είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου ήταν 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια Αυστραλίας.
Σε βάρος του φυγόποινου Ν. Μαζιώτη εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, με την οποία έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα