Enαρξη των συνομιλιων με το δντ επιθυμει η σερβια...

Τη βούληση της Σερβίας για σύναψη συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Λαζάρ Κρστιτς, σε δηλώσεις του...
στη σερβική ραδιοτηλεόραση.
«Θέλουμε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με το ΔΝΤ, καθώς κάτι τέτοιο θα προσέδιδε
αξιοπιστία στις πολιτικές μας, ωστόσο τα συναλλαγματικά μας αποθέματα βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μην απαιτείται αυτή τη στιγμή κάτι επιπλέον από μία προληπτική συμφωνία», δήλωσε ο κ. Κρστιτς από την Ουάσιγκτον, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Η σερβική αντιπροσωπεία έγινε αποδέκτης θετικών σχολίων από τους αξιωματούχους, τόσο του ΔΝΤ όσο και της Παγκόσμιας Τράπεζας, για τις αλλαγές στην οικονομική πολιτική της χώρας», δήλωσε ο σέρβος υπουργός. Γνωστοποίησε δε, ότι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Στη διάρκεια του τριημέρου που διήρκεσε η σύνοδος ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας, η σερβική αντιπροσωπεία διαπραγματεύτηκε και τη δυνατότητα λήψης από την Παγκόσμια Τράπεζα ενός νέου δανείου ύψους 400 εκατ. δολαρίων.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Tanjug
Keywords
Τυχαία Θέματα