''η κορη μου μπορει να θελει το θανατο μου''...

20:16 9/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζεται η έντονη διαμάχη ανάμεσα στην επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, και τον πατέρα της Ζαν-Μαρί, ...
μετά την απόφασή της να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος λόγω των αντισημιτικών του θέσεων.

Με νεότερες δηλώσεις του ο ιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανέρχεται δυναμικά βάλλοντας κατά της κόρης του.

«Η Μαρίν Λεπέν μπορεί να με θέλει νεκρό, είναι πιθανό. Αλλά δεν πρέπει να υπολογίζει στην συνεργασία
μου», δήλωσε ο 85χρονος πατριάρχης του ακροδεξιού κόμματος στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Βέβαια, δε διευκρίνισε αν εννοεί τον πολιτικό θάνατό του καθώς η κόρη του μπλοκάρει την υποψηφιότητά του για τις περιφερειακές εκλογές στο τέλος του 2015.

Στο μεταξύ, ο Λεπέν απάντησε στο αίτημα του αντιπροέδρου του κόμματος, Φλοριάν Φιλιππό, ο οποίος κάλεσε τον 85χρονο να παραιτηθεί.

«Είναι τρελή ιδέα, ενέχει τον κίνδυνο της κατάρρευσης», απάντησε ο Λεπέν στον Φιλιππό, ο οποίος νωρίτερα είχε πει ότι η περισσότερο αποδεκτή λύση είναι η απόσυρση του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου.

«Αυτή η απόφαση θα ήταν τρελή εξαιτίας του κύρους που έχω μέσα στο Εθνικό Μέτωπο και θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση, αλλά και απώλεια στην επιρροή της Μαρίν που δεν υπολογίζει», συμπλήρωσε ο Λεπέν.

Τις προηγούμενες ημέρες η κόρη του ιδρυτή του κόμματος κατηγόρησε τον πατέρα της για «πολιτική αυτοκτονία», έπειτα από τις δηλώσεις του ότι οι θάλαμοι αερίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν μια «λεπτομέρεια της ιστορίας» και ζήτησε να υπάρξουν στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία για να προστατευθεί «ο λευκός κόσμος».

Όλα αυτά, ενώ η 46χρονη Μαρίν Λεπέν επιχειρεί να «καθαρίσει» την εικόνα του κόμματος σε μία προσπάθεια να διαλύσει την ρατσιστική και αντισημιτική αύρα που καλύπτει το Εθνικό Μέτωπο.
Keywords
Τυχαία Θέματα