Η καταστροφη ανθρωπων και περιουσιων. ακουει ο αντωνης σαμαρασ;

12:02 5/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Insider
Θα εξετάσει ο Αντώνης Σαμαράς επιτέλους το θέμα των ιδιωτών ομολογιούχων; οι μήνες περνάνε και κανείς δεν ασχολείται. Καλά, το Βαγγέλι δεν έχει ευθύνη για την περίοδο Σημίτη, δεν ένιωσε την ανάγκη να...
σχολιάσει και τίποτα για τους ομολογιούχους που διαμαρτύρονταν την ώρα που έδινε συνέντευξη στον Πρετεντέρη.
Να επαναλάβουμε την προτασή μας (εδώ).
Σε ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις 23 Νοέμβρη γράφαμε:
".....Και
αμέσως μετα, ακριβως μόλις διασφαλίσεις τη δόση, αντιμετώπισε το θέμα του κουρέματος των ομολόγων σε χέρια ιδιωτών... το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα σε βάρος της Πατρίδας, αφου στερεί την χώρα απο την δυνατότητα εσωτερικού δανεισμού.
Δώσε ακίνητα του Δημοσίου, δώσε μετοχές σε οργανισμούς, δώσε συντελεστές δόμησης: δώσε οτιδήποτε δεν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό, σε 'Ελληνες και ξένους ιδιώτες ομολογιούχους, ως αποζημίωση στην τιμή κτήσης των ομολόγων.
Είσαι ξύπνιος άνθρωπος, γνωρίζεις και οικονομικά, δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση τι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξη..."
Τώρα που το θέμα της δόσης έκλεισε, προσθέτουμε: κ. Πρωθυπουργέ, δείξε ότι το Ελληνικό Κράτος επιβραβεύει αυτούς που κράτησαν τα χρήματα τους στην Ελλάδα και επένδυσαν στο Ελληνικό Δημόσιο.
Δώσε τους την δυνατότητα να ανακτήσουν την περιουσία τους χωρίς επιβάρυνση του προυπολογισμού, και παράλληλα, δώσε την δυνατότητα στο Δημόσιο να προσφύγει άμεσα σε εσωτερικο δανεισμό με δυνητικό ανώτερο πλαφόν μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, το σύνολο των Ελληνικών μή νόμιμων καταθέσεων στο εξωτερικό.
Με ποιόν τρόπο; με μία απλή τροπολογία: Οποιος Ελλην πολίτης πιαστεί να έχει στο εξωτερικό χρήματα τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει με τα φορολογηθέντα εισοδήματα του φορολογείται με το 45% πλέον προστίμων και προσαυξήσεων ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος και με την ποινική δικαιοσύνη. Δηλαδή, κινδυνεύει να χάσει το σύνολο της κατάθεσης του αλλά και ενδέχεται να κινδυνεύσει και με κατάσχεση της υπόλοιπης περιουσίας του λόγω προστίμων. Επίσης, απειλείται και με ποινική δίωξη για το κακούργημα πλέον της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Αντιθέτως, όποιος οικειοθελώς επανεισάγει χρήματα και τα τοποθετήσει σε Νέα Ελληνικά Ομόλογα δεκαετούς διάρκειας που θα εκδοθούν πχ τον Μάρτιο του 2013, φορολογείται μεν με το 45% χωρίς αλλά χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις και με απαλλαγή απο ποινικές συνέπειες. Θα εισπράττει δε και έναν ετήσιο τόκο πχ 2.5%, δηλαδή στα δέκα χρόνια θα έχει το 80% των χρημάτων που παράνομα απέκτησε και έβγαλε στο εξωτερικό.
Να δείς τότε πως μαζεύονται μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από το μαύρο χρήμα που έχει βγεί έξω και η ύφεση του -4% για το 2013 γίνεται ανάπτυξη +4%Για να μήν αναφέρουμε και την επίδραση αυτής της επανεισαγωγής τόσο μεγάλων κεφαλαίων στις Δημόσιες Επενδύσεις και στο ΑΕΠ, άρα και στην βιωσιμότητα του χρέους.
Ποιά είναι η αναγκαία προυπόθεση για αυτό; Να αποζημιωθούν σε τιμή κτήσης οι ομολογιούχοι που κουρεύτηκαν με μεταφορά κρατικής περιουσίας αλλά χωρίς κόστος για τον προυπολογισμό.
Ετσι ώστε αυτοί που θα ζυγίσουν την επανεισαγωγή των χρημάτων τους να ξέρουν ότι δεν κινδυνεύουν να τα χάσουν από κούρεμα, αλλά κινδυνεύουν να καταστραφούν αν τα αφήσουν στο εξωτερικό.
Απαιτούνται τολμηρές λύσεις, κ. Πρωθυπουργέ, οι άνεργοι και η χώρα δεν μπορούν να περιμένου μιά πενταετία.
Keywords
Τυχαία Θέματα