ΤΕΙ Πύργου: Νέες κινητοποιήσεις λίγο πριν τις ανακοινώσεις του σχεδίου "Αθηνά"


Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι σπουδαστές στο ΤΕΙ Πύργου, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με το τι θα ισχύσει με το σχέδιο «Αθηνά». Χθες πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση στο ΤΕΙ όπου έλαβαν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων και επανατοποθετήθηκαν σχετικά με τα αιτήματά τους. Όπως αναφέρουν και στις σχετικές ανακοινώσεις...

Έχουμε επισημάνει την καθολική μας αντίθεση στο σχέδιο “Αθηνά”. Με σχέδια Power
Point να σχεδιάσουν το δικό τους μέλλον. Την πλήρη αντίθεση μας στη συγχώνευση του τμήματος Πλη&ΜΜΕ με άλλα 4 τμήματα και την μετατροπή του σε σχολή Μηχανικών Πληροφορικής στην Πάτρα, Την ουσιαστική κατοχύρωση του αντικειμένου Σπουδών και για τα δυο τμήματα του Πύργου αλλά και της Αμαλιάδας (Πλη&ΜΜΕ, ΜΜ&ΣΕ, ΕΠΔΟ), Καμία μετατροπή για το τμήμα ΜΜ&ΣΕ, στο προτεινόμενο από το σχέδιο “Αθηνά” “μετα-μουσειολογικό υβρίδιο με προσμίξεις τουρισμού”. Κοινό αγώνα με τους Καθηγητές και τους Προϊσταμένους των δύο τμημάτων (Πλη&ΜΜΕ, ΜΜ&ΣΕ), για την ανάδειξη της μοναδικότητας, της επιστημονικότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των τμημάτων μας. Δημιουργία μεγάλου μετώπου απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση με το σχέδιο “Αθηνά”. Καλλικράτης στην Παιδεία σημαίνει ουσιαστικό ακαδημαϊκό κενό.Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις τους οι σπουδαστές αποφάσισαν την συνέχιση της κατάληψης μέχρι την Πέμπτη 7 Μαρτίου και την ίδια μέρα να γίνει νέα Γενική Συνέλευση.
Σήμερα Τρίτη 5 ΜαρτίουΚλείσιμο κεντρικού δρόμου του Πύργου. Προσυγκέντρωση στο ΤΕΙ ώρα 11:30. Επίσης ταυτόχρονο μοίρασμα και εξορμήσεις φυλλαδίων με τα αιτήματα μας, όπως αυτά θα έχουν προκύψει από αυτή και τις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις. Ο Λαός του Πύργου οφείλει να γνωρίζει τα Δίκαια Αιτήματα του Αγώνα μας.
Πορεία διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Μαρτίου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους από την Λάρισα. Προσυγκέντρωση στο ΤΕΙ ώρα 18:30.
Για την Τετάρτη 6 Μαρτίου:Ξανά κλείσιμο κεντρικού δρόμου. Προσυγκέντρωση στο ΤΕΙ και ώρα 11.30. Επίσης για την συγκεκριμένη μέρα καλούνται όλοι οι Σπουδαστές να βρίσκονται στον Πύργο και σε πλήρη ετοιμότητα. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” να ανακοινωθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι αλλαγές για τα τμήματα του Πύργου. "Πρέπει να είμαστε όλοι στις επάλξεις για κάθε ενδεχόμενη απόφαση. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες" αναφέρει η ανακοίνωση των σπουδαστών. "Καθ’όλη τη διάρκεια της Κατάληψης, θα συνεδριάζει κάθε μέρα Διαχειριστική Συνέλευση των Σπουδαστών.
Για σήμερα η συνεδρίαση της Συνέλευσης θα γίνει στο χώρο του ΤΕΙ αμέσως μετά τη λήξη της κινητοποίησης. Τέλος καλούμε όλο τον Λαό της Ηλείας και τους Συναδέλφους Σπουδαστές από την Αμαλιάδα, να συμμετέχουμε όλοι μαζί στις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”. Μπροστάρης ο Σύλλογος Σπουδαστών και πίσω του ποτάμι Λαϊκής Οργής για τα Δημόσια Κεκτημένα" συμπληρώνουν.
ilialive.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα