"η ισπανια διαθετει ρευστοτητα για το 2012"

22:53 5/11/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας είναι «καλά χρηματοδοτημένο» για το τρέχον έτος και η πληγείσα από την κρίση χώρα δεν θα ζητήσει διάσωση από τους Ευρωπαίους εταίρους...
της για την ώρα, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο Ισπανός Υπουργός Οικονομίας Λουίς Ντε Γκίντος.

«Το ισπανικό Υπουργείο Οικονομικών είναι καλά χρηματοδοτημένο για φέτος», είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των συνομιλιών των G20 στην Πόλη του Μεξικού. «Έχουμε κλείσει σχεδόν τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες για το τρέχον έτος. Έχουμε μια σχετικά άνετη κατάσταση ρευστότητας», σημείωσε.

Η Ισπανία θα εκδώσει
ένα νέο 20ετές ομόλογο την Πέμπτη, πρόσθεσε ο Ισπανός Υπουργός. Αυτό θα αποτελέσει μια νέα δοκιμή της ψυχολογίας της αγοράς σε σχέση με τη χώρα, της οποίας το κόστος δανεισμού στα 10ετή ομόλογα αυξήθηκε τη Δευτέρα.

Η Μαδρίτη έχει αντισταθεί στις πιέσεις για να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό μετά την τραπεζική κρίση, την ύφεση και το ρεκόρ στο ποσοστό ανεργίας του 25%. Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Μαδρίτη κάνει αυτά που αναλογούν σε αυτή για να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά της, με τη συντηρητική κυβέρνηση να εφαρμόζει ένα «σημαντικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης».
Keywords
Τυχαία Θέματα