Η φλόριντα ξεπέρασε τη νέα υόρκη σε κρούσματα

20:10 26/7/2020 - Πηγή: Fimotro

Η Φλόριντα έγινε σήμερα η δεύτερη πολιτεία μετά την Καλιφόρνια που ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη, τη χειρότερα πληγείσα πολιτεία στην αρχή της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 στη Φλόριντα αυξήθηκε κατά 9.300 για να ανέλθει στις 423.855 σήμερα, Κυριακή, μία μόλις θέση πίσω από την Καλιφόρνια, που τώρα είναι η πρώτη στη χώρα

με 448.497 κρούσματα. Η Νέα Υόρκη είναι στην τρίτη θέση με 415.827 κρούσματα.

Ωστόσο η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πολιτεία, περισσότερους από 32.000. Η Φλόριντα είναι στην όγδοη θέση με σχεδόν 6.000 θανάτους.

Κατά μέσο όρο, η Φλόριντα έχει καταγράψει περισσότερα από 10.000 κρούσματα ημερησίως τον Ιούλιο, η Καλιφόρνια 8.300 κρούσματα ημερησίως και η Νέα Υόρκη 700 κρούσματα.

Η απότομη αύξηση στη Φλόριντα συνεχίζεται καθώς ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τον Αύγουστο.

Αντίθετα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό, με τα καταστήματα και τα εστιατόρια να είναι κλειστά και τη χρήση μάσκας υποχρεωτική.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται επίσης την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει να ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο, παρά τις ανησυχίες δασκάλων και οικογενειών, ότι τα παιδιά μπορεί να προσβληθούν ή να μεταδώσουν τη νόσο εάν επιστρέψουν στην τάξη τους.

Μετά τη Φλόριντα, το Τέξας έχει τα περισσότερα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού που ανέρχονται σε 391.000. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ ‘Αμποτ δήλωσε ότι η έλευση της τροπικής καταιγίδας Χάνα χθες, Σάββατο, ως τυφώνας κατηγορίας 1, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς σάρωσε μια περιοχή της πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

The post Η Φλόριντα ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη σε κρούσματα appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα