Η ενημερωση της ερτ : η κλωσα (τζοαν κολινσ), τα κλωσοπουλα ο στρατηγος (λοχιασ)

16:23 4/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο "Παλιός Χ"
Αγαπητό Fimotro,
Η Έλλη Στάη είναι μια πανέξυπνη κεφαλλονίτησα. Όλοι γνωρίζουμε την πορεία της. Είναι για μένα η Ελληνίδα Τζόαν Κόλινς, της ελληνικής δυναστείας των ΜΜΕ. Το μάτι της γυαλίζει από το πάθος για αναγνώριση και επιτυχία. Όταν...
ξεκίνησε από την ΕΡΤ πριν κάποιες δεκαετίες, πολλοί την ερωτεύτηκαν, ένας την κέρδισε. Σήμερα ξαναγύρισε στον τόπο του εγκλήματος, μετά από μια μακρά διαδρομή στην ενημερωτική και κοινωνική ζωή του τόπου, με όλα
εκείνα τα στοιχεία που είχε η πρωταγωνίστρια της δυναστείας. Έρωτες πλούτη δόξα πάθη. Με φιλίες, γνωριμίες, διασυνδέσεις στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας, όλοι θέλουν να τα έχουν καλά μαζί της και να είναι φίλη τους. Με τον προσωπικό της οδηγό και το πολυτελές αυτοκίνητο, δεν ανεβαίνει στην ΕΡΤ για τα 3-4 ψωροχιλιάρικα, αλλά για το πάθος της να τονίσει ότι είναι παρούσα. Έχοντας φιλία με βαριά πολιτικά ονόματα από όλους τους χώρους, όλοι την υπολογίζουν. Η φιλία της ακόμη και με τον Αντώνη Σαμαρά δεν είναι κρυφή.
Στην ΕΡΤ είναι η αρχόντισσα της ενημέρωσης. Όταν κάθετε στο γραφείο της να ετοιμάσει το δελτίο των 9,(για το περιεχόμενο δεν μιλαμε!!) γύρω της τα κλωσόπουλα περιμένουν της εντολές της σε όποια βαθμίδα και αν βρίσκονται. Όταν κυκλοφορεί στους διαδρόμους το θέαμα είναι καταπληκτικό, πολύ περισσότερο την ώρα της μετάδοσης μέσα στο στούντιο. Ο διευθυντής ειδήσεων είναι ανύπαρκτος(δεν ξέρω γιατί υπάρχει), ενώ ο γενικός που βρίσκεται στην υψηλότατη βαθμίδα του «στρατηγού» μετατρέπετε σε λοχία μέσα στο κοντρόλ για να δείξει την παρουσία του κατεβάζοντας το αξιωμά του στο χαμηλότερο επίπεδο με κάποιες υποτυπώδης εντολές. Με όσα γράφω δεν θέλω να υπερασπιστώ την παρουσιάστρια, αλλά το θέαμα που υπάρχει. Μια «κλώσα» και γύρω τα κλωσόπουλα να την ακολουθούν η να προσπαθούν να κουρνιάσουν κάτω από τις φτερούγες της. Όλα αυτά δεν σημαίνει ότι μειώνουν τις ικανότητες της.
Αν με ρωτήσετε ποια παρουσιάστρια θα προτιμούσα σε ένα κεντρικό δελτίο με την εμπειρία που διαθέτω εντός και εκτός Ελλάδος, μεταξύ Κοσιώνη, Τρέμη, Χούκλη, Στάη, θα προτιμούσα Έλλη Στάη. Με την προϋπόθεση ότι θα έκανε μία μετεκπαίδευση 6-12 μήνες σε ένα από τα δίκτυα, BBC, CBS, ABC, NBC, RAI , FOX, CNN, TF1, CCTV, CNTN, ΝΗΚ. Έτσι θα μπορούσε να κάνει και διεθνή καριέρα, όπως και η πάλε ποτέ Λιάνα Κανέλλη.
Και να είμαι ποιο συγκεκριμένος:
ΣΚΑΙ Σία Κοσιώνη. Η ακατάλληλη φωνή, το παιδικό πρόσωπο, μαζί με την προσπάθεια να δείξει αυστηρότητα και σοβαρότητα, δεν πείθει.
MEGA Όλγα Τρέμη. Πέρασε από την ΕΡΤ. Το άγχος που βγάζει κάθε βράδυ την ώρα του δελτίου, είναι τόσο μεταδοτικό, πέρα από τα σαρδάμ, που αγχώνει και τον κόσμο, εάν δεν υπήρχαν οι «σχολιαστές», δεν θα υπήρχαν θεατές δελτίου.
ΑΝΤ1 Μαρία Χούκλη. Κάποιο καλό παιδί την έφερε από τη Θεσσαλονίκη στα μέσα της δεκαετίας του '80 στην ΕΡΤ. Παρά τα χρόνια που πέρασαν η βελτίωση δεν ήταν σημαντική. Το προσωπό της βγάζει μία ψυχρότητα-σκληρότητα και κάτι σαν μίσος. Ο τρόπος πειστικότητας και μεταδοτικότητας, σε
Keywords
Τυχαία Θέματα