''η ελλαδα να εφαρμοσει πιο συγκεκριμενη λιστα μεταρρυθμισεων''...

13:33 20/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Η Ελλάδα καλείται να παρουσιάσει, αλλά και να εφαρμόσει, πιο συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων,...
προκειμένου να εκταμιευτεί η ρευστότητα, σχολιάζει σήμερα το διεθνής Τύπος τις συνομιλίες των Ευρωπαίων ηγετών στη μίνι Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει στην ουσία της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Ο γερμανικός Τύπος κάνει λόγο για μεταρρυθμίσεις-εξπρές που καλείται να εφαρμόσει η ελληνική
κυβέρνηση προκειμένου να πάρει ανάσα. Έτσι εξελίχθηκε το «δράμα» στη χθεσινή Σύνοδο των Βρυξελλών, γράφει η εφημερίδα Bild, επισημαίνοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και η Άνγκελα Μέρκελ να διαμηνύει πως αυτό θα πρέπει να γίνει τάχιστα.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, σε άλλο άρθρο της, δίνει την δική της εκδοχή για το πιθανότερο σενάριο που αφορά στην Ελλάδα: «Ένα Grexit ή ένα τρίτο πακέτο βοήθειας;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα και καταλήγει στο συμπέρασμα: «Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι το πιθανότερο σενάριο».

Για το περιοδικό Der Spiegel, το γεγονός ότι χτες στις Βρυξέλλες, Μέρκελ και Τσίπρας μίλαγαν επί ώρες, δείχνει -αν μη τι άλλο- μια θεαματική πρόοδο στις σχέσεις των δύο χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα