Η δουρου... ηξερε για τις πλημμυριες 15 ημερες πριν!

ΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΕΛΛΙΠΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πληθαίνουν εκείνοι που επιμένουν να καταγγέλλουν ελλιπή προετοιμασία από την Ρένα Δούρου ως προς την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα, ανεξάρτητα από το μικρό χρονικό διάστημα που η τελευταία ασκεί τα...
καθήκοντα της. Ειδικότερα, η κυρία Δούρου φέρεται να είχε ενημερωθεί και προειδοποιηθεί για το επικείμενο πρόβλημα 15 ημέρες πριν με έγγραφη ερώτηση και ουδέν έπραξε ώστε να αποτρέψει έστω σε έναν βαθμο τις πλημμύρες που έπνιξαν την Αττική.

Βάσει ρεπορτάζ μας λοιπόν, με ερώτησή της η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης και νυν σύμβουλος κα. Φωτεινή
Βρύνα επισημαίνει στις 10 Οκτώβρη τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν μόλις πριν από ένα μήνα (15 και 16 Σεπτέμβριο) κι αναφέροντας «χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα αναλάβατε τα καθήκοντα σας ως Περιφερειάρχης Αττικής» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας ενημέρωση «για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβετε ενόψει της χειμερινής περιόδου προκειμένου να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές». Πέντε ημέρες μετά η ίδια θα ενημερωθεί από εκπρόσωπο της κυρίας Δούρου πως «το αίτημα της διαβιβάστηκε» όμως δέκα ημέρες μετά κι ενώ η Μετεωρολογική υπηρεσία είχε δώσει σαφείς ενδείξεις για τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα, ουδέν έπραξε για να στεγανοποιήσει το σύστημα πρόληψης της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η ολιγωρία της κας. Δούρου δεν έχει να κάνει με τον μικρό χρόνο που έχει αναλάβει τα καθήκοντα της. «Το μόνο που όφειλε να πράξει κι ενώ η Μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει ξεκάθαρα το επικείμενο κύμα κακοκαιρίας ήταν να προσφύγει στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και να ζητήσει από την Διευθύντρια κα. Τσουραπά να θέσει σε ενέργεια το Μητρώο εργοληπτικών εταιρειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες» αναφέρει η αντιπολίτευση. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το μητρώο αποτελείται από λίστα ιδιωτών που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό κι επεμβαίνουν μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας σε ζητήματα αντιμετώπισης πλημμυρών μέσω της διάθεσης μηχανημάτων, υλικού και προσωπικού. Επειδή η Περιφέρεια δεν διαθέτει μηχανήματα απάντλησης υδάτων, αποφρακτικά, βυτιοφόρα, προωθητήρες και άλλα μέσα, τα ενοικιάζει έναντι πολύ χαμηλών τιμών και έχει το δικαίωμα να τα θέσει σε ετοιμότητα μια ή δύο ημέρες πριν τις θεομηνίες. Όπως τόνισε η ίδια η κα. Δούρου στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο (την Πέμπτη που πέρασε) η κινητοποίηση του εν λόγω μηχανισμού έγινε στις 18:00 το απόγευμα την Παρασκευή 24 Οκτώβρη. Δηλαδή καμία προπαρασκευή δεν υπήρξε, κανένας ιδιώτης δεν είχε ενημερωθεί μια, δυο ή και τρεις ημέρες πριν από το «Μητρώο» και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και κάπως έτσι μεγάλα τμήματα της Αττικής έμειναν αβοήθητα, όπως σχετικά καταγγέλλεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα