Η απαντηση του ιατρικου συλλογου αθηνων στις αδιανοητες δηλωσεις κουρουμπλη περι υποχρεωτικης ιατρικης προληψης...

00:00 5/8/2015 - Πηγή: Fimotro
...Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΜΕΣΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αντιτίθεται στην πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που αφορά στην υποχρεωτική εξέταση για συγκεκριμένες παθήσεις...
και κατ' επέκταση την «τιμωρία» όσων δεν κάνουν την συγκεκριμένη εξέταση μέσω της μη κάλυψης των νοσηλίων σε περίπτωση ασθενείας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΣΑ, ο σύλλογος έχει από μακρού επισημάνει
στην εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τη μεγάλη αξία της πρόληψης και της διενέργειας προληπτικών εξετάσεων που βοηθούν στην βελτίωση της υγείας των πολιτών.
Μέσα από αυτές τις προτάσεις συστήνει και τη συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να ενημερωθεί ο κόσμος για την αξία της πρόληψης.
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική εξέταση για συγκεκριμένες παθήσεις και τιμωρία όσων δεν κάνουν την συγκεκριμένη εξέταση με το να μην τους καλύπτει τα νοσήλια σε περίπτωση νοσήσεως, από τη μία πλευρά είναι αποσπασματική, αφού δεν καλύπτει συνολικά την πρόληψη, από την άλλη τιμωρεί τον πολίτη αντί να τον συμβουλεύσει και να τον εκπαιδεύσει στην ανάγκη για πρόληψη.
Ο ΙΣΑ, υπέρμαχος της προληπτικής Ιατρικής και της προστασίας της Υγείας, θα είναι στο πλευρό κάθε προσπάθειας που θα αφορά την πρόληψη των πολιτών μέσα από εκπαίδευση και όχι μέσα από τιμωρητικές πρακτικές, αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση του συλλόγου.
Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/333056-isa-yper-tis-prolipsis--alla-oxi-tis-timorias-ton-politon#ixzz3hs0caE7b
Keywords
Τυχαία Θέματα