Ανδρεαδης : ο τουρισμος αντεξε, αν και η εσωτερικη αγορα καταρρεει...

23:01 4/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο τουρισμός άντεξε την πίεση των κεφαλαιακών ελέγχων και των αρνητικών εξελίξεων και, αν και φαντάζει δύσκολο, ...
μπορεί να πετύχει το στόχο αφίξεων και εσόδων για το 2015, όπως τονίζει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ωστόσο, ο κ. Ανδρεάδης επισήμανε πως η ανθεκτικότητα της τουριστικής βιομηχανίας οφείλεται πλέον πρωτίστως στις αφίξεις από το εξωτερικό, καθώς – όπως είπε – ο εσωτερικός τουρισμός έχει «καταρρεύσει».

«Ο εσωτερικός τουρισμός
αντανακλά την οικονομίας της χώρας», προσέθεσε, αποδίδοντας το πρόβλημα στη γενικότερη κακή συγκυρία, την κακή οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και στους κεφαλαιακούς ελέγχους.

Ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ προειδοποίησε πάντως, μιλώντας στο Σκάι, πως το 2016 ο τουρισμός θα υποστεί την πίεση του αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ και στη διαμονή, κι όχι μόνο στην εστίαση, επισημαίνοντας πως οι ανταγωνιστές στο εξωτερικό προφέρουν πακέτα που είναι ακόμα και 50% φθηνότερα όσον αφορά τη φορολογία.

«Το πακέτο [στην Ελλάδα] πηγαίνει στο 15 με 16% την ώρα που ο ανταγωνισμός είναι στο 8 με 10%», είπε, προειδοποιώντας πως από το επόμενο έτος ο τουρισμός θα βιώσει τις συνέπειες των αλλαγών.
Keywords
Τυχαία Θέματα