''h kριση δεν προκειται να καμψει τα εθνικα κυριαρχικα μας συμφεροντα''...

22:33 5/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη διαβεβαίωση ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει τα εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη...
«Τόσο η Ελληνική Δημοκρατία, όσο, το ίδιο φυσικά -είμαι βέβαιος- και η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλουμε να δηλώσουμε
ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει σε τίποτα τα αντανακλαστικά μας και τις προτεραιότητές μας σε σχέση με την εξωτερική πολιτική και την προστασία της εθνικής ακεραιότητας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
Τόνισε επίσης πως έχει μεγάλη σημασία οι δύο χώρες να αξιοποιήσουν τους φυσικούς τους πόρους, να κρατάνε ενεργά τα εθνικά κυριαρχικά τους δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και να έχουν πλήρη αντίληψη των συσχετισμών που αλλάζουν διαρκώς, καθώς, όπως είπε, η περιοχή γεννά νέα προβλήματα αλλά και νέες ευκαιρίες.
Ανέφερε τέλος πως με τον κ. Αναστασιάδη, με τον οποίο όπως σημείωσε, τον συνδέει «μακρά και ειλικρινής φιλία» είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για την πορεία του εθνικού θέματος, για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και για την οικονομική κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα